Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη-Για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ-Για τον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παύλο Πολάκη-Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ-Για τη στάση της αντιπολίτευσης σχετικά με την τροπολογία για την επιστολική ψήφο- στην ενημερωτική εκπομπή «ΣΗΜΕΡΑ» με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο, στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ

Αθήνα, 25 Ιανουαρίου 2024

Για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ:

«Είχα πει από την αρχή, όταν η κυρία Γκάγκα ψήφιζε τον σχετικό νόμο, ότι ήταν μια εξαιρετική πρωτοβουλία. Την είχα υποστηρίξει δημόσια. Άλλωστε, η μεταρρύθμιση της κυρίας Γκάγκα ήταν κάτι που είχα εξαγγείλει εγώ τον Οκτώβριο του 2013, για να καταλάβετε με τι ρυθμούς κινείται η Ελλάδα. Μια μεταρρύθμιση που είχε εξαγγείλει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τον Οκτώβριο του 2013 θα την εφαρμόσει ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του 2024».

«Αυτό είναι κάτι που πρέπει να γίνει. Πρέπει να μπορούν και οι γιατροί του ΕΣΥ και να έχουν απογευματινά χειρουργεία στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και να μπορούν αν το επιθυμούν, αφού έχουν ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του ΕΣΥ, να χειρουργούν στον ιδιωτικό τομέα εκτός ωραρίου».

Για τον έλεγχο του ΚΕΕΛΠΝΟ και τον Παύλο Πολάκη:

«Στον έλεγχο που διενεργήθηκε από το ΚΕΕΛΠΝΟ, τα μόνα εικονικά τιμολόγια που βρέθηκαν είναι σχετιζόμενα με τον κ. Πολάκη. Κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να ελεγχθούν οι λογαριασμοί του κ. Πολάκη από την εισαγγελία. Αυτή η εικόνα του αδέκαστου και αδιάφθορου Πολάκη θα πρέπει να τελειώσει. Όταν μου κάνει ερώτηση στη Βουλή θα τα καταθέσω όλα στο Κοινοβούλιο για να ξέρει ο κόσμος τι γίνεται».

Για το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο και τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ:

«Σε όλη την Ευρώπη όπου ψηφίστηκε το νομοσχέδιο αυτό, είχε οριζόντιες αναταράξεις στο πολιτικό σύστημα της κάθε χώρας. Η Ελλάδα δεν είναι η εξαίρεση, είναι ο κανόνας. Εμείς δεν ζητάμε από τον ΣΥΡΙΖΑ να μας «διασώσει». Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί με το νομοσχέδιο θα το ψηφίσει, εάν δεν συμφωνεί, δεν θα το ψηφίσει. Ειδικά, το να καταψηφίσει ο κύριος Κασσελάκης το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών μου φαίνεται λίγο υπερβολική πολιτική πράξη εκ μέρους του. Νομίζω πριν από λίγο καιρό παντρεύτηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά εντάξει, ο καθένας κάνει όπως νομίζει».

Για τη στάση της αντιπολίτευσης σχετικά με την τροπολογία για την επιστολική ψήφο:

«Πιστεύω ότι η αντιπολίτευση έδειξε μία πολύ μεγάλη μικροψυχία, την οποία θα τη βρει μπροστά της. Να δεχτώ την κριτική ότι η κατάθεση τροπολογίας ήταν βεβιασμένη αλλά είχαν όλο το περιθώριο να ψηφίσουν την επιστολική ψήφο για τις ευρωεκλογές, να καταψηφίσουν την τροπολογία που δεν ήθελαν, να καταγγείλουν την κυβέρνηση που έφερε ξαφνικά την τροπολογία και να δει ο λαός την πραγματική τους βούληση».

Ολόκληρη η συνέντευξη στο ακόλουθο link:

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ