Δήλωση Υπουργού Εξωτερικών, Γιώργου Γεραπετρίτη, στην ΕΡΤ και τη δημοσιογράφο Κατερίνα Φρύσσα, μετά το πέρας της Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών της ομάδας Med 9 (Μαδρίτη, 22.11.2023)

 Αθήνα, 22 Νοεμβρίου 2023

Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: Συναντηθήκαμε σήμερα, στη Μαδρίτη, οι εννέα Υπουργοί Εξωτερικών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να συζητήσουμε για τις κοινές προκλήσεις της Ευρώπης και ιδίως, της Μεσογείου. Για την κλιματική κρίση και την πολιτική προστασία, για τη μετανάστευση, για την επισιτιστική κρίση. Όλες αυτές οι προκλήσεις, οι οποίες μας συνδέουν και των οποίων η λύση θα βρεθεί μόνο μέσα από συζήτηση και συντονισμό.

Είχαμε την ευκαιρία να συντονίσουμε τη δράση μας και να έχουμε μία κοινή κατανόηση στα θέματα της Μέσης Ανατολής. Χαιρετίσαμε την απόφαση που έχει ληφθεί για την ανθρωπιστική παύση, μία απόφαση, την οποία η ελληνική Κυβέρνηση είχε από νωρίς προωθήσει στις συζητήσεις με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. 

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Θέλετε να μας πείτε ποιες θα είναι οι πρωτοβουλίες της Ελλάδας ως χώρας σημαντικής στην ευρύτερη περιοχή;

Γ. ΓΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ: Χαιρετίσαμε την απόφαση για την ανθρωπιστική παύση στη Μέση Ανατολή. Ήταν μία αναγκαία απόφαση, την οποία η Ελλάδα είχε από μακρού χρόνου επιλέξει να υιοθετήσει και να προωθήσει στα μέρη, με τα οποία είμαστε σε διαρκή συνομιλία. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να έχει έναν ενεργό ρόλο γιατί πρόκειται για έναν συνεπή και αξιόπιστο συνομιλητή όλων των μερών. Θεωρούμε ότι η ανθρωπιστική παύση θα πρέπει να αποτελέσει την αρχή, έτσι ώστε να φτάσουμε σε μία ειρηνική επίλυση του ζητήματος στη Μέση Ανατολή. Θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τα εμπλεκόμενα μέρη. Παραμένουν, δυστυχώς, άμαχοι όμηροι, θα πρέπει να απελευθερωθούν όλοι, θα πρέπει η περιοχή να γνωρίσει επιτέλους ησυχία και ευημερία. Η Ελλάδα προς την κατεύθυνση αυτή θα διατηρήσει απολύτως ενεργό ρόλο.

Previous article
Next article
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ