Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών για την ομόφωνη υιοθέτηση, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, Απόφασης για την «Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και το Ζήτημα της Ατιμωρησίας» από την Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών (14.11.2023)

 Αθήνα, 21 Νοεμβρίου 2023

Στις 14 Νοεμβρίου 2023, κατόπιν ελληνικής πρωτοβουλίας, υιοθετήθηκε ομόφωνα, με 103 συγκηδεμονεύσεις, από την Τρίτη Επιτροπή της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, Απόφαση που αφορά στην «Ασφάλεια των Δημοσιογράφων και το Ζήτημα της Ατιμωρησίας»

Το κείμενο της Απόφασης αναδεικνύει τη σημασία του ρόλου των γυναικών δημοσιογράφων και των φορέων της κοινωνίας των πολιτών στην ενίσχυση της ελευθερίας του τύπου και της ελεύθερης διακίνησης της πληροφορίας. Περιλαμβάνει δε αναφορές σε σύγχρονες παγκόσμιες προκλήσεις για το δημοσιογραφικό λειτούργημα όπως η έμφυλη και σεξουαλική βία στο πλαίσιο ενόπλων συγκρούσεων, οι στρατηγικές νομικές αγωγές ενάντια στη δημόσια συμμετοχή τους (strategic lawsuits against public participation-SLAPPs), οι ενδεχόμενοι κίνδυνοι που απορρέουν από την γενετική τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και οι κίνδυνοι που αντιμετωπίζουν κατά την κάλυψη διαδηλώσεων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ