Χάρης Δούκας, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων:”Δεν θα πρέπει μόνο να φυτεύουμε δέντρα, αλλά και να αποφεύγουμε να κόβουμε δέντρα. Θα πρέπει να σώσουμε όσα περισσότερα δέντρα γίνεται στην πόλη. Η βιωσιμότητα δεν είναι θέμα lifestyle αλλά επιβίωσης..θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα η μείωση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας…εισαγωγή εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τη διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς και για σύνδεση των σταθμών μετρό με περισσότερα λεωφορεία…Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε θεωρητικά για βιωσιμότητα και να δούμε στην πράξη πώς οποιοδήποτε project θα είναι συμβατό σε όρους βιωσιμότητας”

21 Νοεμβρίου 2023

SEVENTH SUSTAINABILITY SUMMIT HOW CAN SUSTAINABILITY FOSTER GLOBAL CO-OPERATION AND PEACE? 20 και 21 Νοεμβρίου 2023 Ξενοδοχείο Divani Apollon Palace

Yπό την αιγίδα της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου Σε συνεργασία με το SDSN Greece και με τη στήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Χάρης Δούκας, νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αθηναίων

«Δεν θα πρέπει μόνο να φυτεύουμε δέντρα, αλλά και να αποφεύγουμε να κόβουμε δέντρα. Θα πρέπει να σώσουμε όσα περισσότερα δέντρα γίνεται στην πόλη. Η βιωσιμότητα δεν είναι θέμα lifestyle αλλά επιβίωσης», τόνισε από το βήμα του Economist ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Ο κ. Δούκας παρέθεσε στοιχεία που καταδεικνύουν την αύξηση της θερμοκρασίας (και) στην Αθήνα λόγω της κλιματικής αλλαγής. Μεταξύ άλλων, υπογράμμισε ότι χωρίς αντιστροφή πορείας θα αυξηθούν περαιτέρω οι πολύ θερμές μέρες στην πόλη και σημείωσε ότι έχει καεί το 23% των δασών στην Αττική.

«Θα πρέπει να σταματήσουμε να μιλάμε θεωρητικά για βιωσιμότητα και να δούμε στην πράξη πώς οποιοδήποτε project θα είναι συμβατό σε όρους βιωσιμότητας», σχολίασε ο κ. Δούκας, ο οποίος μίλησε για την ανάγκη εμπέδωσης ενός νέου προτύπου με τη μείωση της κατανάλωσης στο επίκεντρο.

Αναφερόμενος στο κυκλοφοριακό ζήτημα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων τόνισε ότι θα πρέπει να τεθεί ως προτεραιότητα η μείωση των αυτοκινήτων στο κέντρο της Αθήνας. Στο πλαίσιο αυτό, μίλησε για εισαγωγή εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης με στόχο τη διαχείριση της κυκλοφορίας, καθώς και για σύνδεση των σταθμών μετρό με περισσότερα λεωφορεία.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ