Διατίθενται άμεσα 11 εκατ. ευρώ για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού του ΟΑΚΑ και αυξάνεται η ετήσια χρηματοδότησή του με επιπλέον 3,5 εκατ. ευρώ!

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2023

-Γιάννης Βρούτσης: «Αυτό που κάνουμε, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο Αθλητισμός μας δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων. Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα του Αθλητισμού κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις, κατά 22 εκατ. ευρώ συνολικά, που χορηγεί το Υπουργείο μας στα εποπτευόμενά Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας».

Την έκτακτη χρηματοδότηση του ΟΑΚΑ με 11 εκατ. ευρώ, διαθέσιμα εντός Νοεμβρίου, για έργα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού, αλλά και την αύξηση της ετήσιας επιχορήγησής του κατά 68,36%, ήτοι κατά 3,5 εκατ. ευρώ (8.620.000€ από 5.120.000€), ανακοίνωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, επισκεπτόμενος το Ολυμπιακό μας Συγκρότημα.

Ο Υπουργός συναντήθηκε με τη Διοίκηση, τη Διεύθυνση και τους εργαζομένους του ΟΑΚΑ, τους ευχαρίστησε για τις καθημερινές τους προσπάθειες ώστε να χτυπά δυνατά και εύρυθμα η καρδιά του Αθλητισμού μας και αναφέρθηκε αναλυτικά στην αύξηση των πόρων που τίθενται άμεσα στη διάθεσή τους:

Η έκτακτη χρηματοδότηση των 11 εκατ. ευρώ αφορά, μεταξύ άλλων,
• στην κατασκευή εντός του 2024 του νέου κλειστού πολυδύναμου γυμναστηρίου (7,5 εκατ. ευρώ),
• στον εκσυγχρονισμό του επιστημονικού εξοπλισμού του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ) με την προμήθεια έξι σύγχρονων μηχανημάτων (420.000€),
• στις Μελέτες και τα συμπληρωματικά έργα της δημιουργίας τριών Ολυμπιακών Τοίχων Αναρρίχησης (400.000€),
• στη συντήρηση και βελτίωση των ανοικτών εγκαταστάσεων στίβου (Κ1, Κ2) με περίφραξη, αποδυτήρια και τουαλέτες, αλλά και του κλειστού προπονητηρίου, αποκλειστικής χρήσης του ΣΕΓΑΣ, με αναβάθμιση του φωτισμού και του κλιματισμού, μόνωση οροφής και λοιπές επισκευές εντός του προσεχούς διμήνου (200.000€).

Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε η ενεργειακή αναβάθμιση της στιβικής εγκατάστασης, καθώς και ο σχετικός διαγωνισμός για την αλλαγή όλων των ταρτάν στίβου στο ΟΑΚΑ, ύψους 5,85 εκατ. ευρώ, που διενεργείται από την Περιφέρεια Αττικής και αναμένεται η συμβασιοποίηση του Έργου.

Ο κ. Βρούτσης τόνισε το τρίπτυχο «νοικοκύρεμα – διαφάνεια – αποτελεσματικότητα» για την επιτυχημένη συνεργασία όλων στην ανάπτυξη του Αθλητισμού μας και επισήμανε την προτεραιότητα της Κυβέρνησης στο ζήτημα της ασφάλειας των αθλητικών εγκαταστάσεων, επισημαίνοντας ότι αναμένεται η επόμενη Έκθεση Εμπειρογνωμοσύνης του ΤΕΕ για τα Στέγαστρα Καλατράβα στο κεντρικό Στάδιο και στο Ποδηλατοδρόμιο.

Ο Υπουργός Αθλητισμού επισκέφθηκε και τις τρεις νέες πισίνες, από τις συνολικά 11 που λειτουργούν στο Ολυμπιακό Κέντρο Υγρού Στίβου, τις οποίες χρηματοδότησε με περίπου 7 εκατ. ευρώ η Lamda Development, ανταποδοτικά για την παραχώρηση του Αγίου Κοσμά.

Ο κ. Βρούτσης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τις αθλήτριες και τις προπονήτριες της Εθνικής Ομάδας καλλιτεχνικής κολύμβησης, που προπονούνταν, καθώς προετοιμάζονται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, αλλά και με τον πρόεδρο της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, Κυριάκο Γιαννόπουλο.

Τέλος, ο Υπουργός παρακολούθησε και την επίδειξη χρήσης απινιδωτή (11 διαθέτει το ΟΑΚΑ), η οποία πραγματοποιούνταν για τους εγκαταστάτες του Ολυμπιακού Σταδίου.

«Αυτό που κάνουμε, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων, είναι κάτι που ο Αθλητισμός μας δεν το έχει ξαναδεί σε επίπεδο πόρων. Η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει θέσει ψηλά στην ατζέντα το θέμα του Αθλητισμού κι αυτό αποδεικνύεται στην πράξη μέσα από τις αυξημένες χρηματοδοτήσεις, κατά 22 εκατ. ευρώ συνολικά, που χορηγεί το Υπουργείο μας στα εποπτευόμενά Εθνικά Αθλητικά Κέντρα όλης της χώρας», σημείωσε ο κ. Βρούτσης.

Previous article
The New York Times: Η έρευνα του Ισραήλ για ένα μεγάλο νοσοκομείο στη Γάζα και μια δεύτερη θητεία για τον πρωθυπουργό Pedro Sánchez της Ισπανίας-Γιορτάζοντας καλλιτέχνες από την Αφρική και τη διασπορά της-Το Ισραήλ επιτίθεται στην Al-Shifa για δεύτερη μέρα-Ο Sánchez εξασφαλίζει μια δεύτερη θητεία-Περισσότερες φρικαλεότητες στο Νταρφούρ-Μιλώντας στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε ότι οι ΗΠΑ είχαν «πραγματικές διαφορές» με την Κίνα, αλλά ότι οι χώρες συμφώνησαν να βελτιώσουν την επικοινωνία – Ο μεγιστάνας της μουσικής Sean Combs μήνυσε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο η τραγουδίστρια Cassie, η πρώην του ρομαντικός σύντροφος, ο οποίος τον κατηγόρησε για βιασμό και επανειλημμένη σωματική κακοποίηση για περίπου μια δεκαετία-Στην αμφισβητούμενη περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, ο πόλεμος μπορεί να έχει τελειώσει – αλλά η συνέχιση δεν είναι τόσο απλή – Οι Αφρικανοί καλλιτέχνες οδηγούν μια πολιτιστική αναγέννηση
Next article
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ