Επίσκεψη Υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Κρήτη

Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2023

Στην Κρήτη βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023, ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, συνοδευόμενος από τη Γενική Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Λίλιαν Βιλδιρίδη. Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ο Υπουργός Υγείας προέβη στην εξής δήλωση:

«Όπως υποσχέθηκα ξαναβρίσκομαι στο Ηράκλειο για να επιβεβαιώσουμε αυτά τα οποία αποφασίσαμε στην προηγούμενη επίσκεψή μου εδώ και με χαρά βλέπω ότι αποκαταστάθηκε η λειτουργία του χειρουργικού τομέα στο Νοσοκομείο. Πλέον, έχουμε πλήρη χειρουργική λειτουργία με τους αναισθησιολόγους που ήρθαν από τον ιδιωτικό τομέα .

Συζητήσαμε με τον ασκούντα χρέη διοικητή, ο οποίος θα παραμείνει, μέχρι την οριστική επιλογή με βάση τις διατάξεις του νέου νόμου, Διοικητής στο Βενιζέλειο. Θέλω να σας μεταφέρω την απόφασή μας να καλύψουμε όλες τις θέσεις του ιατρικού προσωπικού, οι οποίες έγιναν ή κηρύχθηκαν άγονες.

Προκηρύσσουμε άμεσα όπως υποσχέθηκα με fast track διαδικασίες, μια διάταξη που ψηφίστηκε από τη Βουλή πριν από περίπου δύο εβδομάδες, 3 θέσεις αναισθησιολόγων, 3 θέσεις ακτινολόγων και μια σειρά άλλων θέσεων εδώ στο Βενιζέλειο, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες.

Ταυτόχρονα, ζήτησα από την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση, άμεσα να  μου στείλουν προτάσεις, ούτως ώστε τον Ιανουάριο να ξεκινήσουμε νέες προσλήψεις και να καλυφθούν οι όποιες κενές θέσεις υπάρχουν ή όποιες ανάγκες του Νοσοκομείου.

Το ίδιο συμβαίνει και με το νοσηλευτικό προσωπικό όπου περιμένουμε την πρόσληψη 74 ατόμων, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού και προβλέπουμε πανελλαδικά, περίπου 3.000 εκ των οποίων ένα μέρος αντιστοιχεί και στο Βενιζέλειο.

Επειδή στην πολιτική αξία έχει αυτά τα οποία εξαγγέλλουμε να υλοποιούνται, η απόφαση μας είναι να προχωρήσουμε περαιτέρω στην ενίσχυση του Νοσοκομείου, ούτως ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του. Ταυτόχρονα με μια σειρά από άλλα κίνητρα, τα οποία αφορούν συνολικότερα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του ΕΣΥ για να καλύψουμε και θέσεις, οι οποίες είναι επανειλημμένα άγονες και εδώ στην Κρήτη, αλλά και σε άλλα σημεία της χώρας».

Ερωτηθείς σχετικά με το αν θα επισκεφθεί και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «θα επισκεφθώ και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου για να δούμε κι εκεί τα προβλήματα. Θα πηγαίνουμε συνεχώς σε όλα τα νοσοκομεία παντού, προκειμένου να λύνουμε τα προβλήματα επιτόπου. Γι’ αυτό και συνεχίζω την επίσκεψή μου στην Κρήτη στο Νοσοκομείο της Σητείας. Στέλνω ένα μήνυμα, από εδώ το Ηράκλειο, στη Σητεία. Η απόφασή μας είναι να ενισχύσουμε το Νοσοκομείο της Σητείας, το οποίο είναι πολύ μακριά και είναι ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής, έτσι ώστε να έχει πλήρη λειτουργία».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον αριθμό των προσλήψεων και το χρονικό πλαίσιο που θα γίνουν, ο Υπουργός Υγείας διευκρίνισε: «Περιμένουμε μέχρι τέλος του χρόνου να τοποθετηθούν 74 άτομα, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό. Για το θέμα του ιατρικού προσωπικού προσλαμβάνονται, το αργότερο μέχρι τέλος του χρόνου, περίπου 10 ιατροί. Σας ανακοίνωσα τις νέες προσλήψεις με fast track διαδικασίες που θα ολοκληρωθούν μέσα σε ένα τρίμηνο και από το νέο έτος θα κάνουμε νέες προσλήψεις, μετά από συνεννόηση με την Ιατρική Υπηρεσία και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ