Συμμετοχή ΥΦΕΘΑ Ιωάννη Κεφαλογιάννη στο ΣΕΥ ΥΠΑΜ της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2023

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης συμμετείχε στο ΣΕΥ  Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, το οποίο πραγματοποιήθηκε σήμερα, Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023, στις Βρυξέλλες.

Κατά το άτυπο πρόγευμα έγινε ανταλλαγή απόψεων με τον Γ.Γ. ΝΑΤΟ κ.  Jens Stoltenberg, για την ανθεκτικότητα κρίσιμων υποδομών, στον απόηχο των τελευταίων περιστατικών σε Balticonnector και Nord Stream, καθώς και για τη συνεργασία ΕΕ-ΝΑΤΟ στον εν λόγω τομέα.

Στην Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου Ευρωπαϊκού Οργανισμού Άμυνας (EDA Steering Board), υπό την Προεδρία του Ύπατου Εκπροσώπου κ. Josep Borrell, υποστηρίχθηκε από τα κράτη-μέλη η επικαιροποίηση των Προτεραιοτήτων Ανάπτυξης Δυνατοτήτων 2023, προκειμένου να αντικατοπτριστούν οι αλλαγές στο στρατηγικό περιβάλλον της ΕΕ, η καθοδήγηση που παρέχεται από τη «Στρατιωτική Πυξίδα» και τα διδάγματα που εξήχθησαν από τον πόλεμο στην Ουκρανία.   

Κατά την Σύνοδο του Συμβουλίου συζητήθηκε η περαιτέρω στρατιωτική στήριξη της ΕΕ στην Ουκρανία, μέσω και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού για την Ειρήνη (European Peace Facility – EPF) και η Δύναμη Ταχείας Ανάπτυξης ΕΕ (Rapid Deployment Capacity), η κατάσταση στη Μέση Ανατολή μετά την επίθεση της Hamas στο Ισραήλ, καθώς και οι επιχειρήσεις και αποστολές Κοινής Πολιτικής Ασφάλειας και Άμυνας σε Αφρική και Βαλκάνια.

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο κ. Κεφαλογιάννης είχε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τον Υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, της Σουηδίας κ. Pål Jonson και τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ Στρατηγό Robert Brieger.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ