ΕΚΑΒ: Αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα για την υγειονομική κάλυψητου 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας #iAMAuthentic

Αθήνα, 10 Νοεμβρίου 2023

Το ΕΚΑΒ ως ο επίσημος δημόσιος φορέας παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθώνιου αλλά και την Υγειονομική Επιτροπή του ΣΕΓΑΣ, συμμετέχει ενεργά στην υγειονομική κάλυψη των συμμετεχόντων αθλητών στον 40ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, θέτοντας τις δυνάμεις του σε αυξημένη ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της πραγματοποίησης των αθλητικών δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.
 
Συγκεκριμένα το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023 και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023, για την υγειονομική κάλυψη των αγώνων δρόμων της διοργάνωσης του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, επιπλέον των δυνάμεων του ΕΚΑΒ που θα εκτελούν την ημερήσια υπηρεσία τους, θα διατεθούν συνολικά εξήντα (60) διασώστες, οκτώ (8) νοσηλευτές και είκοσι πέντε (25) ιατροί του ΕΚΑΒ οι οποίοι θα έχουν στη διάθεση τους έντεκα (11) ασθενοφόρα οχήματα, πέντε (5) Κινητές Ιατρικές Μονάδες (ΚΙΜ), είκοσι (20) μοτοσυκλέτες της Ομάδας Άμεσης Επέμβασης αλλά και τέσσερα (4) οχήματα του Ειδικού Τμήματος Ιατρικής Καταστροφών (ΕΤΙΚ-ΕΚΑΒ), ώστε να επιχειρήσουν με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα σε όλα τα συμβάντα που θα χρήζουν παροχής επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας και διακομιδής στον πλησιέστερο κατάλληλο Υγειονομικό Σχηματισμό.
 
Οι ιατροί και οι νοσηλευτές του ΕΚΑΒ κατά την εξέλιξη της διοργάνωσης, με την αρωγή εθελοντών ιατρών και νοσηλευτών του ΕΣΥ, υγειονομικού προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων αλλά και στελεχών παροχής Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (τελειόφοιτων σπουδαστών του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης του ΕΚΑΒ /ΙΕΚ-ΕΚΑΒ, εθελοντών Φυσικοθεραπευτών, εθελοντών Παροχής Πρώτων Βοηθειών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού/ΕΕΣ), θα είναι επιφορτισμένοι με την απρόσκοπτη και εύρυθμη λειτουργία τριών (3) βασικών Ιατρείων Παροχής Άμεσης Ιατρικής Φροντίδας.
 
Αναφορικά με τον επιχειρησιακό συντονισμό της υγειονομικής κάλυψης της διοργάνωσης του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας, στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) θα λειτουργεί ανεξάρτητο Κέντρο Διαβίβασης Σημάτων του ΕΚΑΒ από το οποίο τα εξιδεικευμένα στελέχη του θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τα Ιατρεία Άμεσης Παροχής Ιατρικής Φροντίδας και τους περιφερειακούς Αυτόνομους Ιατρικούς Σταθμούς Παροχής Πρώτων Βοηθειών του Μαραθώνιου καθώς και με το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο (ΕΣΚΕ-ΕΚΑΒ) και το Συντονιστικό Κέντρο διαχείρισης Ασθενοφόρων της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΕΚΑΒ. Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ) θα θέσει σε αυξημένη ετοιμότητα, για την υποδοχή πιθανών επειγόντων περιστατικών, το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Κοργιαλένειο – Μπενάκειο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός» και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Ιπποκράτειο» (Σάββατο 11/11/2023) καθώς και το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Λαϊκό», το Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «η Ελπίς» και το Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ» (Κυριακή 12/11).

EKAB: υγειονομική κάλυψη των αγώνων δρόμων της διοργάνωσης
του 40ου Αυθεντικού Μαραθώνιου της Αθήνας (11 & 12 Νοεμβρίου 2023). 
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ