Οι βέλτιστες πρακτικές της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου παρουσιάσθηκαν σε τριμερή συνάντηση στη Σόφια μεταξύ Ελλάδας, Βουλγαρίας και Κύπρου

31 Οκτωβρίου, 2023

Τριμερής συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας με τη συμμετοχή της Βουλγαρικής Υπηρεσίας για τους Πρόσφυγες (State for Refugees), της Υπηρεσίας Ασύλου της Κύπρου και της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρόσκλησης της βουλγαρικής πλευράς με σκοπό την ανάδειξη βέλτιστων πρακτικών αναφορικά με τα κοινά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τρεις χώρες στο πεδίο της παράτυπης μετανάστευσης.

Η επιτάχυνση των διαδικασιών διεθνούς προστασίας, η αποτροπή κατάχρησης των συστημάτων ασύλου, το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου και η αναγκαιότητα αύξησης των επιστροφών όσων δεν χρήζουν προστασίας τέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης.

Από την πλευρά της χώρας μας, επισημάνθηκε, μεταξύ άλλων, η επιχειρησιακή ετοιμότητα και η ανταπόκριση της Υπηρεσίας απέναντι στην υφιστάμενη διοικητική πίεση ως απόρροια των αυξημένων αφίξεων του προηγούμενου διαστήματος.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ