Δήμος Πειραιά: ο καλύτερος Δήμος της Ελλάδος στα  «ΟΤΑ AWARDS 2023»! Ο Δήμος Πειραιά βραβεύθηκε ως  «Δήμος της Ελλάδας» και απέσπασε 11 επιπλέον βραβεία

Πειραιάς, 21/9/2023

Ένας εκ των μεγάλων πρωταγωνιστών στην τελετή Απονομής των Βραβείων Τοπικής Αυτοδιοίκησης 2019-2023 «ΟΤΑ AWARDS 2023», αναδείχθηκε χθες ο Δήμος Πειραιά, καθώς απέσπασε το μεγάλο βραβείο «Δήμος της Ελλάδας» και τιμήθηκε με 11 επιπλέον βραβεία σε σημαντικούς τομείς διοίκησης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου, βραβεύθηκαν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης Α΄ και Β΄ Βαθμού για το έργο τους στις τοπικές κοινωνίες. Ο Δήμος Πειραιά αναδείχθηκε ο καλύτερος Δήμος της Ελλάδος, καθώς ξεχώρισε σε πανελλαδικό επίπεδο για τα έργα και τις δράσεις που υλοποίησε την τετραετία 2019-2023.

Το βραβείο «Δήμος της Ελλάδας» παρέλαβε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, ενώ από τον Δήμο Πειραιά βραβεία παρέλαβαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Ανδριάνα Ζαρακέλη, Αντωνία Καρακατσάνη, Δημήτρης Καρύδης, Παναγιώτης Ρέππας και η Διευθύντρια Πολιτισμού Λίτσα Μπαφούνη. Παρόντες ήταν επίσης Διευθυντές και Προϊστάμενοι των τιμώμενων Διευθύνσεων του Δήμου.

Οι βραβεύσεις του  Δήμου Πειραιά είναι οι εξής:

Για τις κατηγορίες:


7Α.5 Μέριμνα για την ασφάλεια  & προστασία της περιουσίας και της ζωής των πολιτών

Για το έργο: Be Secure Feel Secure


8Α.1 Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (εκθέσεις, φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, εικαστικές τέχνες κ.α.)

Για το Γαστρονομικό φεστιβάλ 2022


8Α.1 Διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων (εκθέσεις, φεστιβάλ, συναυλίες, θέατρο, εικαστικές τέχνες κ.α.)

Για τις Ημέρες θάλασσας / PIRAEUS SEA DAYS


8Α.4 City Branding – Προγράμματα και δράσεις για την καθιέρωση Πόλης/Περιφέρειας σε τουριστική/πολιτιστική κλπ.

Για το DESTINATION PIRAEUS / Προορισμός Πειραιάς

8Α.5 E3D Virtual Tours μουσείων, αρχαιολογικών και ιστορικών χώρων κ.α.
Για το έργο : Πειραιά MinecraftΤα παραπάνω βραβεία  παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού  και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνα Ζαρακέλη. 


Για τις κατηγορίες:


5Β.1 Τεχνολογίες αποκομιδής αποβλήτων, διακίνηση και μεταφορά
Για το έργο: e-Kάνθαρος – Σύστημα Διαλογής Ανακυκλώσιμων


5Β.2 Ανακύκλωση & επαναχρησιμοποίηση, έξυπνοι κάδοι ανακύκλωσης
Για το  1ο “Έξυπνο” Σχολικό Πρωτάθλημα Ανακύκλωσης μέσω Τεχνολογίας

5Β.4 Ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και επιβράβευση δημοτών και επιχειρήσεων
Για το  e-Kάνθαρος – Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης


Τα παραπάνω βραβεία  παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης,   Παναγιώτης Ρέππας.

Για την κατηγορία:

6Β.4 Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση δημοτών και επιχειρήσεων για την προστασία του περιβάλλοντος

Για το έργο: Climate Piraeus

Το βραβείο  παρέλαβε η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς, Αντωνία Καρακατσάνη.

Για την κατηγορία:


8Α.2 Σχεδιασμός και υλοποίηση πολιτιστικών προγραμμάτων
Για το έργο: Ψηφιακή Πύλη στον Πολιτισμό του ΠειραιάΤο βραβείο  παρέλαβε η  αρμόδια Διευθύντρια της  Διεύθυνσης Πολιτισμού,  Ευαγγελία Μπαφούνη.


Για την κατηγορία:


4Β.1 Αστικές ψηφιακές πλατφόρμες «έξυπνης πόλης», (καινοτόμες mobile εφαρμογές, οδηγοί τοπικής αγοράς, ψηφιακοί χάρτες, έξυπνες λύσεις, κλπ)
Για το έργο: Ψηφιακή πλατφόρμα πόλης Δήμου Πειραιά

Το βραβείο  παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης,  Δημήτρης Καρύδης.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, παραλαμβάνοντας το βραβείο «Δήμος της Ελλάδας», τόνισε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση των «ΟΤΑ AWARDS 2023» για την τιμητική αυτή βράβευση. Πολλοί δήμοι ανά την Ελλάδα έκαναν εξίσου καλή δουλειά με τον Δήμο Πειραιά. Η δουλειά είναι ομαδική και οφείλεται στους αιρετούς και στους υπηρεσιακούς παράγοντες, αλλά και στους κατοίκους που «αγκάλιασαν» το έργο και τις πρωτοβουλίες μας το οποίο είχε ένα στόχο: την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας. Είναι μια δικαίωση για την τοπική αυτοδιοίκηση η σημερινή ημέρα, καθώς πίσω από αυτά τα βραβεία κρύβεται πολλή δουλειά και πολλή αγωνία. Είναι μια επιβράβευση καθώς όλοι οι δήμοι και οι αυτοδιοικητικοί κάνουν μια πολύ  μεγάλη προσπάθεια στη χώρα. Και επειδή τις τελευταίες ημέρες λόγω των όσων διαδραματίζονται στη χώρα,  έχουμε υποστεί κριτική, είναι σημαντικό να αναφέρω ότι η αυτοδιοίκηση κάνει τη δουλειά της με τα εφόδια και με το προσωπικό που διαθέτει καθώς και με τα εργαλεία που της δίνονται, υπερβαίνοντας εαυτόν για όλα όσα σήμερα βραβεύθηκε. Συγχαρητήρια σε όλους τους αυτοδιοικητικούς Α’ και Β΄ Βαθμού. Βεβαίως, οι πολίτες θα κρίνουν όλους μας στις 8 Οκτωβρίου. Συνεχίζουμε με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση και όρεξη για δουλειά προς όφελος της χώρας και ασφαλώς των Πειραιωτών. Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου στον Δήμο Πειραιά».

Η  Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας, Τουρισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Ανδριάνα Ζαρακέλη, δήλωσε:

«Οι βραβεύσεις μας στα OTA Awards, αποτελούν ύψιστη τιμή για την πόλη μας, για την ομάδα μας στη Διεύθυνση Εξωστρέφειας και για εμένα προσωπικά. Είναι η επιβράβευση στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε τα τελευταία χρόνια,  με τον δήμαρχό μας Γιάννη Μώραλη, να δώσουμε στον Πειραιά, τον αέρα εξωστρέφειας, αισιοδοξίας και ανάπτυξης που του αξίζει. Τα βραβεία που έλαβε η διεύθυνσή μας, αποτελούν επιβράβευση της ομαδικής μας προσπάθειας και μας παρακινούν να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο! Οι προσπάθειές μας συνεχίζονται, έχουν δυναμική και για τα επόμενα χρόνια έχουμε σχεδιάσει και θα υλοποιήσουμε ένα ολοκληρωμένο στρατηγικό σχέδιο για την εξωστρέφεια, την τουριστική ανάπτυξη, την προώθηση και προβολή της πόλης μας και την ανάδειξή της ως πρωτοπόρο πόλη, στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εργαζόμενους στον Δήμο Πειραιά που βρίσκονται πίσω από κάθε δράση μας και στους φορείς της  πόλης μας για την υποστήριξή τους».

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας-Ανακύκλωσης Παναγιώτης Ρέππας, τόνισε:

 «Τα τελευταία χρόνια κάναμε σημαντικά βήματα  για την αύξηση και την προώθηση της ανακύκλωσης. Στο πρόγραμμα Κάνθαρος συμμετέχουν πλέον πάνω από 2.500 νοικοκυριά της πόλης και έχει αποσπάσει ήδη 2 βραβεία τα προηγούμενα χρόνια. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνουμε όμως και στην ενημέρωση των παιδιών. Έτσι δημιουργήσαμε το 1ο έξυπνο σχολικό πρωτάθλημα ανακύκλωσης, για το οποίο πήραμε και το πρώτο βραβείο. Χαίρομαι για την τιμητική αυτή βράβευση που αποτελεί μια επιβράβευση της προσπάθειάς μας στον απαιτητικό τομέα της ανακύκλωσης».

Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος-Κλιματικής Αλλαγής και Ευζωίας Ζώων Συντροφιάς Αντωνία Καρακατσάνη, σημείωσε:

«Με ιδιαίτερη τιμή παρέλαβα εχθές το 1ο βραβείο για το Έργο Climate Piraeus. Χαίρομαι που η προσπάθειά μας αναγνωρίζεται σε έναν νέο θεσμό, ο οποίος έχει ως επίκεντρο την ανάδειξη του έργου που υλοποιεί η τοπική αυτοδιοίκηση στην τοπική κοινωνία».

Ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Βιώσιμης Ανάπτυξης  Δημήτρης Καρύδης, δήλωσε:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση των «ΟΤΑ AWARDS 2023» για την τιμητική βράβευση για την Ψηφιακή πλατφόρμα πόλης  Δήμου Πειραιά, η οποία αποτελεί μια καινοτόμα δράση του δήμου μας. Αξιοποιούμε την τεχνολογία και παρέχουμε σύγχρονες υπηρεσίες στους πολίτες. Η διάκριση αυτή είναι μια επιβράβευση της προσπάθειάς μας».

Η  Διευθύντρια της Διεύθυνσης Πολιτισμού  Ευαγγελία Μπαφούνη, ανέφερε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή για τον Δήμο Πειραιά και ιδιαίτερα για τη Διεύθυνση Πολιτισμού του η διάκριση με το πρώτο βραβείο στην ενότητα Πολιτισμός για το έργο “Ψηφιοποίηση του Πολιτισμού”. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα υποδομής στον τομέα του πολιτισμού που υλοποιείται πρώτη φορά από δήμο».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ