Συνάντηση Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια με την Πρέσβη της Ολλανδίας, Susanna Terstal

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2023

Σε συνέχεια και κατ΄εφαρμογή των εξαγγελιών του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, σε ό,τι αφορά την παροχή τεχνογνωσίας από την ολλανδική κυβέρνηση, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας πραγματοποίησε σήμερα το μεσημέρι συνάντηση εργασίας με την Πρέσβη της Ολλανδίας Susanna Terstal και το επιτελείο της.

Στο επίκεντρο της συζήτησης οι καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία και η εμπειρία που μπορεί να παρέχει η κυβέρνηση της Ολλανδίας σε επίπεδο πρόληψης, επιχειρησιακού σχεδιασμού και διαχείρισης πλημμυρικών φαινομένων.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Κικίλιας ενημέρωσε για τα βήματα αναβάθμισης της Πολιτικής Προστασίας στη χώρα μας με τη μεγαλύτερη εμπλοκή επιχειρησιακών και επιστημονικών φορέων, ενώ επιστημονικά στελέχη της Πολιτικής Προστασίας αποτύπωσαν σε παρουσίαση την εικόνα του θεσσαλικού κάμπου, όπως έχει διαμορφωθεί μετά τις καταστροφικές πλημμύρες και τις ενέργειες αποκατάστασης που υλοποιούνται στις πληγείσες περιοχές.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να εντατικοποιήσουν και να εμβαθύνουν τη συνεργασία τους με την ανάληψη στοχευμένων πρωτοβουλιών.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ