Στη Θεσσαλία Ολλανδοί επιστήμονες για την εκπόνηση σχεδίου αποκατάστασης στις πλημμυρισμένες περιοχές

19-9-2023

Ειδικοί επιστήμονες της ολλανδικής εταιρίας HVA Ιnternational από την οποία η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε να καταρτίσει σχέδιο αποκατάστασης για την πλημμυρισμένη λεκάνη απορροής της Θεσσαλίας, βρίσκονται από το πρωί της Τρίτης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Με τους Ολλανδούς επιστήμονες συναντήθηκε στο Διοικητήριο της Περιφέρειας στη Λάρισα ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ο οποίος τους ενημέρωσε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή μετά το πρωτοφανές καιρικό φαινόμενο. Αμέσως μετά την ενημέρωση, οι Ολλανδοί επιστήμονες συνοδευόμενοι από τον Γενικό Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Στρατάκο και στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας πέταξαν με ελικόπτερο Σινούκ πάνω από τις περιοχές που έχουν πληγεί προκειμένου να κατανοήσουν σε πρώτη φάση τις προκλήσεις του έργου της αποκατάστασης. Η ολλανδική εταιρία αναμένεται παράλληλα να συνεργαστεί με κρατικές υπηρεσίες και συναρμόδιους φορείς για τη συλλογή δεδομένων με στόχο την εκπόνηση ενός βιώσιμου Master Plan που θα βοηθήσει στην επίσπευση των διαδικασιών για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Η HVA International, ιδρύθηκε το 1879 στην Ολλανδία. Είναι μια παγκόσμια γεωργική εταιρεία και διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων που ειδικεύεται στην ανάπτυξη μεγάλων (υπο)τροπικών γεωργικών έργων. Η άρδευση και η διαχείριση των υδάτων είναι οι ακρογωνιαίοι λίθοι εκατοντάδων έργων της HVA. Η μοναδική τεχνογνωσία που διαθέτουν οι Ολλανδοί μηχανικοί στη διαχείριση του νερού έχει χρησιμοποιηθεί συχνά για τη διαχείριση πλημμυρών και πολύπλοκων αρδευτικών έργων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ