“..επιτηρούμε με drones όλες τις παραλίμνιες περιοχές και βρίσκονται εκεί ομάδες του ΠΣ και της ΠΠ..θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για την παροχή κάθε είδους βοήθειας όποτε και αν μας  ζητηθεί μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση”-Έκτακτη ενημέρωση από τις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος 17/09/2023 17:09

17/09/2023 17:09 

Έκτακτη ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας στη Θεσσαλία πραγματοποίησε σήμερα, 17 Σεπτεμβρίου 2023 και περί Ω/16:00, ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχος Ιωάννης Αρτοποιός.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Καλησπέρα σας από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος και της Πολιτικής Προστασίας εδώ, στην Θεσσαλία.

Εξακολουθούμε από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε  το ακραίο φαινόμενο της κακοκαιρίας Daniel στην Θεσσαλία να είμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τόσο το Πυροσβεστικό Σώμα και η Πολιτική Προστασία όσο και το ΓΕΕΘΑ, η Ελληνική Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού στην πρώτη γραμμή της μάχης στην πιο ακραία εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στην χώρα μας. Μαζί μας στο πεδίο ήταν και είναι εκατοντάδες εθελοντές με προσωπικό και μέσα, τους οποίους και ευχαριστούμε για την άδολη συνεισφορά τους.

Βρισκόμαστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία υγείας, Κοινωνικής συνοχής και Οικογένειας, Υποδομών και Μεταφορών, Αγροτικής Aνάπτυξης και τροφίμων για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των δυσκολιών που παρουσιάζονται. Η επιχειρησιακή δράση του ΠΣ αφορά σε περιστατικά κυρίως απαντλήσεων υδάτων από πλημμυρισμένους χώρους, καθώς και της μεταφοράς τροφίμων νερών φαρμακευτικού υλικού στις πληγείσες περιοχές.

Συνολικά μέχρι σήμερα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας έχουν καταγραφεί 10.003 κλήσεις και 3.387 αντλήσεις υδάτων ενώ 3.576 πολίτες μας έχουν μεταφερθεί σε ασφαλή σημεία. Σε ότι αφορά την λίμνη Κάρλα παρακολουθούμε την εξέλιξη της στάθμης του νερού, ενώ παράλληλα επιτηρούμε με drones όλες τις παραλίμνιες περιοχές και βρίσκονται εκεί ομάδες του ΠΣ και της ΠΠ.

Κυρίες και κύριοι θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε δίπλα στους συμπολίτες μας για την παροχή κάθε είδους βοήθειας όποτε και αν μας  ζητηθεί μέχρι την πλήρη αποκλιμάκωση.

Σας ευχαριστώ»

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ