#ΣανΣήμερα, στις 16.09.1977, φεύγει από τη ζωή η Μαρία #Κάλλας στο σπίτι της, στο Παρίσι.☝️Υπενθυμίζεται ότι το #ΥΠΠΟ έχει εντάξει τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023. #MinCultureGr #OnThisDay

#ΣανΣήμερα, στις 16 Σεπτεμβρίου 1977, φεύγει από τη ζωή η Μαρία Κάλλας στο σπίτι της, στο Παρίσι.
➡️ Η μαγική φωνή και, κυρίως, η συναρπαστική προσωπικότητα της Μαρίας #Κάλλας τη μετέτρεψαν σε έναν ανυπέρβλητο μύθο, ο οποίος την έχει τοποθετήσει στο Πάνθεο των προσωπικοτήτων που επηρέασαν καθοριστικά τον κόσμο, την τέχνη, την αισθητική.
➡ Η συμβολή της Κάλλας στο παγκόσμιο λυρικό θέατρο υπήρξε επαναστατική, όχι απλώς εξαιτίας της φωνητικής της τελειότητας, αλλά επειδή ήταν εκείνη που έδωσε σημασία πέρα από την τραγουδιστική επάρκεια, στην ακρίβεια και στο πάθος της ερμηνείας.
☝️ Υπενθυμίζεται ότι το #ΥΠΠΟ έχει εντάξει τον εορτασμό των 100 ετών από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας στον κατάλογο συνεορτασμού επετείων της UNESCO για το 2023.
📸 Αρχειακές Συλλογές ΕΛΣ: Η Μαρία Κάλλας στη Νόρμα του Μπελίνι, Αύγουστος 1960, Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου
#MinCultureGr #MariaCallas #OnThisDay #greekculture #culture #πολιτισμός #opera #οπερα #ΥΠΠΟ #Κάλλας #ΣανΣήμερα

https://x.com/cultureGR/status/1702910182899216497?s=20

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ