Νίκος Ανδρουλάκης από τον Βόλο: «Να απολογηθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός, γιατί δεν υλοποιήθηκαν συγκεκριμένα αντιπλημμυρικά έργα και γιατί δεν άντεξαν όσα έγιναν μετά τον “Ιανό”»

Αθήνα, 10 Σεπτεμβρίου 2023

Στην Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στις πληγείσες περιοχές.

Το κτίριο στις αναπαλαιωμένες εγκαταστάσεις του διασωζόμενου βιομηχανικού συγκροτήματος της πλινθοκεραμοποιίας Τσαλαπάτα, πλημμύρισε ως την στέγη καταστρέφοντας ολοσχερώς τον εξοπλισμό και τα ερευνητικά αρχεία του Πανεπιστημίου.

«Θέλω να καλέσω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της Θεσσαλίας. Να αναζωπυρώσουμε ένα κίνημα εθελοντισμού, να μαζευτούν τρόφιμα και φάρμακα για να στηρίξουμε τους πολίτες. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το επίσημο κράτος, να το πράξει η κοινωνία των πολιτών. Και, από αύριο, καλώ τα μέλη, τους φίλους και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμβάλλουν σε αυτό το εθελοντικό κίνημα. Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη σε παραγωγικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Βλέπουμε τι έχει συμβεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Θεσσαλία είναι η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας. Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες. Και η περιφέρεια και το κράτος» σημείωσε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο κ. Ανδρουλάκης.

«Δυστυχώς, οι επιστήμονες τα έλεγαν για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπήρχε το καμπανάκι του “Ιανού” αλλά οι παρεμβάσεις απέτυχαν.

Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτής της ώρας, θα γίνει όμως. Να απολογηθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός, γιατί συγκεκριμένα έργα υδραυλικής θωράκισης, φράγματα και άλλες παρεμβάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Αλλά και γιατί αυτά που υλοποιήθηκαν μετά τον “Ιανό”, δεν άντεξαν» πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ