Η Selene Vedema, το σημαντικότερο γεγονός για τον αμπελώνα της Σαντορίνης, επιστρέφει στις 29-30 Σεπτεμβρίου 2023 – Μετά την τεράστια επιτυχία που σημείωσε πέρυσι η αναβίωση της Vedema στο πολυβραβευμένο Selene Restaurant, ο θεσμός επιστρέφει το 2023 με ακόμη περισσότερα δρώμενα και ενέργειες, αλλά και με το Vedema Initiative

Αθήνα, 8 Σεπτεμβρίου 2023 – Τον Σεπτέμβριο του 2022 συνέβη κάτι μαγικό, ένας φόρος τιμής στο παρελθόν και μία υπόσχεση για το μέλλον, αφού η Vedema* της Έβελυν και του Γιώργου Χατζηγιαννάκη επέστρεψε στο «σπίτι» της, στο εστιατόριο Selene, και ένωσε ξανά το σαντορινιό αμπελώνα και τους ανθρώπους του κάτω από την ίδια στέγη. Παράλληλα, χάρη στους διεθνούς φήμης και κύρους επίτιμους καλεσμένους της, αλλά και τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις του διημέρου της, έστρεψε τα βλέμματα του παγκόσμιου οινικού στερεώματος, και όχι μόνο, πάνω της, και συνάμα πάνω στο νησί της Σαντορίνης. Φέτος, στις 29-30 Σεπτεμβρίου ο θεσμός της Selene Vedema σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρακάση MW επιστρέφει δυναμικά, πλαισιωμένος πλέον, όχι μόνο από τα παράλληλα οινικά, γαστρονομικά και καλλιτεχνικά δρώμενα που έλαβαν χώρα πέρσι και θα συνεχιστούν και φέτος, αλλά και από τις δράσεις του Vedema Initiative**.

Έτσι αυτόν τον Σεπτέμβριο, η πολυαναμενόμενη Selene Vedema είναι και πάλι γεγονός, όχι απλώς ως ένας θεσμός, αλλά ως το κεντρικό σημείο αναφοράς της οινικής και γαστρονομικής εξέλιξης του νησιού του ηφαιστείου. Το συναρπαστικό διήμερο, που αναμένεται να στρέψει και πάλι όλα τα βλέμματα στα Φηρά και στο μαγικό σκηνικό του Selene, θα είναι και φέτος γεμάτο με μοναδικά κρασιά από τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης, βιωματικά masterclasses από τους παγκοσμίως καταξιωμένους Masters of Wine Γιάννη Καρακάση και Mark Andrew, σημαίνουσες οινικές προσωπικότητες, όπως ο Neil Beckett, εκδότης του περιοδικού The World of Fine Wine, μία ιδιαίτερη έκθεση ζωγραφικής και φυσικά ένα απαράμιλλο 4-hands dinner, που ενώνει τη Σαντορίνη με την Κέρκυρα, το Αιγαίο με το Ιόνιο, και συνοδεύεται από μερικές από τις καλύτερες οινικές ετικέτες.

Πιο συγκεκριμένα, πέρα από την ίδια τη Selene Vedema, τη μεγάλη γιορτή του κρασιού που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου και θα φέρει όλους τους τοπικούς παραγωγούς της Σαντορίνης και τα κρασιά τους στην κάναβα του Αγ. Ιωσήφ, ώστε το κοινό να μπορέσει να γνωρίσει από κοντά και να γευτεί το σαντορινιό αμπελώνα στο ποτήρι του, θα συμβούν τα εξής:

  • Ο Γιάννης Καρακάσης MW θα διοργανώσει δύο εξαιρετικά masterclasses. To «Σαντορίνη vs Βουργουνδία», που θα παρουσιάσει μαζί με τον Mark Andrew MW, συνιδρυτή των Noble Rot, και το «Σαντορίνη Νυχτέρι, παρελθόν, παρόν και μέλλον». Το πρώτο συναρπαστικό masterclass, το οποίο διεξαχθεί στα Αγγλικά, θα παρασύρει τους επισκέπτες, πάντα με την καθοδήγηση των δύο καταξιωμένων Masters of Wine, σε ένα ταξίδι αποκάλυψης των αποχρώσεων, των διαφορών και των ομοιοτήτων που κάνουν την κάθε περιοχή μοναδική. Κατά το δεύτερο masterclass, το οποίο θα διεξαχθεί στα Αγγλικά και τα Ελληνικά, ο Γιάννης Καρακάσης MW θα ξετυλίξει το μυστήριο γύρω από το Νυχτέρι, εξερευνώντας την περίπλοκη ισορροπία μεταξύ παράδοσης και καινοτομίας, με καλεσμένους του τον Πάρη Σιγάλα και τον Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος.
  • O βραβευμένος με αστέρι Michelin chef Έκτορας Μποτρίνι θα ενώσει τις δυνάμεις του με τον πιο στενό του συνεργάτη και επικεφαλή του πολυβραβευμένου Etrusco της Κέρκυρας, τον σεφ Νίκο Μπίλλη, για ένα 4-hands δείπνο που θα συζητηθεί.
  • Όλοι οι σεφ του Ομίλου Katikies θα δώσουν το «παρών», ώστε να προσφέρουν στους επισκέπτες μία γεύση από όλα τα εστιατόρια του Ομίλου σε ένα εντυπωσιακό δείπνο 12 σταδίων με πιάτα από το Selene, το Therasia, το Botrini’s και το Koukoumavlos.
  • Τέλος, η εικαστικός Άννα-Μαρία Παπαδημητρίου θα επιμεληθεί μίας ιδιαίτερης έκθεσης ζωγραφικής με τίτλο Attending the Deep Sea, με τα έργα των καλλιτεχνών να μοιράζονται το δικό τους βίωμα θάλασσας και να κοσμούν το υποβλητικό lobby εισόδου του Selene, εντυπωσιάζοντας τους παρευρισκόμενους.

Vedema» είναι μία Ενετικής προέλευσης λέξη, που στη Σαντορίνη χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον τρύγο, τη «γιορτή» του σαντορινιού αμπελώνα και των ανθρώπων του.

** Το Vedema Initiative αποτελεί μία εξαιρετικά σημαντική πρωτοβουλία του Ομίλου Katikies και αφορά σε ένα πλέγμα ενεργειών για τη διαφύλαξη και την ανάδειξη τόσο της οινικής κληρονομιάς όσο και της γαστρονομικής παρακαταθήκης της Σαντορίνης.

Η Vedema τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

ΧΟΡΗΓΟΙ:

PLATINUM: Τράπεζα Πειραιώς

GOLD: SPANOS LUXURY, Nespresso Professional, Poniros Jewellery

SILVER: SKY Express, Kyvernitis Travel, Kástra Elión, Bvlgari – αποκλειστικός αντιπρόσωπος για την Ελλάδα Beauty Vibes.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου

WINE MASTERCLASSES

-Σαντορίνη vs Βουργουνδία

Masterclass και μία συναρπαστική τυφλή γευσιγνωσία 10 προσεκτικά επιλεγμένων κρασιών από τη Σαντορίνη και τη Βουργουνδία από τους Γιάννης Καρακάσης MW και Mark Andrew MW στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (13.30-15.00)

-Νυχτέρι Σαντορίνης: Παρελθόν, παρόν και μέλλον

Masterclass από τον Γιάννη Καρακάση MW, με τη βοήθεια των καλεσμένων του, Πάρη Σιγάλα και Πέτρο Βαμβακούση από τα οινοποιεία Oeno Π και Βενετσάνος αντίστοιχα, στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (17.00-19.00)

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Attending the Deep Sea, υπό την επιμέλεια της εικαστικού Άννας Μαρίας Παπαδημητρίου.

Εγκαίνια της έκθεσης με θέμα τη θάλασσα στο τούνελ του Selene (19.00-22.00)

SPECIAL DINNER

Όλοι οι σεφ του Ομίλου Katikies ενώνουν τις δυνάμεις τους, πάντα υπό την εποπτεία του Executive Chef Έκτορα Μποτρίνι, και προσφέρουν ένα μοναδικό δείπνο 12 σταδίων στο υποβλητικό περιβάλλον του εστιατορίου Selene, που θα δώσει τη ευκαιρία στους παρευρισκόμενους να απολαύσουν τα πιο διάσημα πιάτα από όλα τα εστιατόρια των ξενοδοχείων Katikies (Selene, Botrini’s, Therasia, Koukoumavlos).

Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου

ΕΚΘΕΣΗ Selene Vedema @ St. Joseph

Έκθεση και γευσιγνωσία Σαντορινιού Αμπελώνα στην Κάναβα του Αγ. Ιωσήφ (12.00-18.00)

FOUR HANDS DINNER

Etrusco meets Selene

Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin Executive Chef του Selene, Έκτορας Μποτρίνι, και ο στενός του συνεργάτης Νίκος Μπίλλης, ο σεφ που βρίσκεται «στο τιμόνι» του πολυβραβευμένου Etrusco εδώ και 10 χρόνια, παρουσιάζουν από κοινού ένα μενού γευσιγνωσίας που ενώνει γευστικά τις κουζίνες των δύο εμβληματικών εστιατορίων σε μία απαράμιλλη γαστρονομική εμπειρία. Τα μοναδικά κρασιά της βραδιάς επιμελείται ο Γιάννης Καρακάσης MW. (Selene Restaurant, 19.00-23.00)

Πληροφορίες: https://selene.gr/

-ΤΕΛΟΣ-

Σχετικά με τον Όμιλο Katikies

Οι Katikies είναι μία εντυπωσιακή συλλογή από επτά πολυτελή ελληνικά ξενοδοχεία στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Η μαγευτική τους ατμόσφαιρα και το μοναδικό τους πνεύμα φιλοξενίας εμπνέεται από τα συναισθήματα που ξυπνούν τα νησιά αυτά στην καρδιά κάθε ταξιδευτή. Διαχρονικά κορυφαίοι προορισμοί διακοπών, τα συγκεκριμένα νησιά προσφέρουν απλόχερα το ρομαντισμό, την ποίηση της ζωής και την ευκαιρία να βιώσει κανείς απόλυτα μοναδικές εμπειρίες. Τα ξενοδοχεία Katikies γεννήθηκαν από το πάθος της ίδιας ακριβώς έμπνευσης. Οι τοποθεσίες των ξενοδοχείων συνδυάζουν την ηρεμία με την ιδιωτικότητα, προσφέροντας ένα ασφαλές καταφύγιο, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τη μαγεία που τους περιβάλλει. Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός εναρμονίζεται απόλυτα με τον φυσικό περιβάλλοντα χώρο, τον οποίο και αναδεικνύει, προσφέροντας τελικά στους ταξιδιώτες μία γεύση αυθεντικής και συνάμα πολυτελούς φιλοξενίας. Παρά το γεγονός πως τα ξενοδοχεία ανακαινίζονται μέσα στο χρόνο, κατορθώνουν να προσαρμόζονται τέλεια στο ανυπέρβλητο φυσικό τοπίο. Τα ξενοδοχεία Katikies γεννούν συναισθήματα και αναμνήσεις που παραμένουν ανεξίτηλα στο χρόνο, ενώ ο μοναδικός τους κόσμος αποτίει φόρο τιμής στην ομορφιά της φύσης και στην ικανότητα του ανθρώπου να την αναδεικνύει στο έπακρο.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ