Ολοκλήρωση επίσημης επίσκεψης ΥΕΘΑ Νίκου Δένδια στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Ολοκληρώθηκε η επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Δένδια, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας συναντήθηκε στο Άμπου Ντάμπι χθες, Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, με τον Υπουργό Εξωτερικών, ΣεΐχηAbdullah bin Zayed al Nahyan.

Ο κ. Δένδιας επισκέφθηκε, επίσης χθες, τη Διπλωματική Ακαδημία των ΗΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον Γενικό Διευθυντή Nickolay Mladenov και τον Αναπληρωτή Διευθυντή Dr Mohammed AL Dhaheri.

Σήμερα, Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2023, ο Έλληνας Υπουργός κατέθεσε στέφανο στο Μνημείο Ηρώων στο Άμπου Ντάμπι και εν συνχεία συναντήθηκε με τον ομόλογό του, Υπουργό Επικρατείας των ΗΑΕ για τις Αμυντικές Υποθέσεις, Mohammed Ahmed Al Bawardi.

Κατά τις συνομιλίες επιβεβαιώθηκε η ισχυρή φιλία των δύο κρατών και η στρατηγική αμυντική σχέση, η οποία εδράζεται στην Κοινή Διακήρυξη Ευρείας Στρατηγικής Σχέσης Ελλάδος – ΗΑΕ, όπως και η κοινή επιθυμία για την εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

Συζητήθηκε επίσης η κατάσταση ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο και την περιοχή του Κόλπου, καθώς και η συνεργασία για τη δημιουργία περιβάλλοντος ασφαλείας και σταθερότητας, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

Υπογραμμίσθηκε ακόμη η σημασία της προώθησης στενότερης συνεργασίας στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας. Προτεραιότητα είναι η δημιουργία οικοσυστήματος στον αμυντικό τομέα, μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν συνέργειες μεταξύ των Υπουργείων Άμυνας, των Ενόπλων Δυνάμεων, της αμυντικής βιομηχανίας και των ακαδημαϊκών – ερευνητικών ιδρυμάτων των δύο χωρών, με ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία, την τεχνητή νοημοσύνη και την ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε τεχνολογίες αιχμής.

Διαβάστε τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας για τις συναντήσεις του στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ΕΔΩ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ