Χρυσό Ντουέτο στην πιο ψηλή κορφή του κόσμου με τις Καραμανίδου / Θάνου – Η απονομή και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου για το χρυσό Ντουέτο της Ελλάδας – Καραμανίδου / Θάνου: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα» – Γκούτσεβα: «Γράψαμε ιστορία»

Χρυσό Ντουέτο στην πιο ψηλή κορφή του κόσμου με τις Καραμανίδου / Θάνου

  03.09.2023 11:35

Κορίτσια μάλαμα, καμάρια της Ελλάδας που μας κάνουν περήφανους σε όλο τον κόσμο. Με τα πιο χρυσά γράμματα έγραψαν μια ακόμη σελίδα στις επιτυχίες της Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και του ελληνικού υγρού στίβου γενικότερα οι Εστέλλα Καραμανίδου / Βασιλική Θάνου στον Τελικό του Ελεύθερου Ντουέτου, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Παίδων /Κορασίδων, κατακτώντας την πιο ψηλή κορυφή του κόσμου.

Το εκπληκτικό ελληνικό Ντουέτο έκανε εντυπωσιακή εμφάνιση το πρωί της Κυριακής (3/9), τελευταίας ημέρας της διοργάνωσης, εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμά του στον Τελικό, βαθμολογήθηκε με 262,3962 β. και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο.  Έτσι οι δυο νεαρές Ελληνίδες ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου, είδαν την ελληνική σημαία στον πιο ψηλό ιστό, ενώ μοίρασαν και ρίγη συγκίνησης στην ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη. Χρυσό μετάλλιο μαζί τους πήρε και η αναπληρωματική στο Ελεύθερο Ντουέτο Ισμήνη Μαρία Καραβασίλη.

Είναι το πρώτο χρυσό στην ιστορία σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στη συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία και δεύτερο μετάλλιο συνολικά. Και τα δυο επιτεύχθηκαν στη συγκεκριμένη διοργάνωση (θυμίζουμε, το ασημένιο κατέκτησε η Εθνική στο Μικτό Κόμπο).

Το ασημένιο μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο κατέκτησαν οι Γιαπωνέζες Μανάμι Ντόντο / Νάο Σιραχάσε με 261,5703 και το χάλκινο οι Αμερικανίδες Γκιζάλ Αγκμπάρ / Κανάκο Φιλντ με 260,8923 β.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα ΕΔΩ.

Τις απονομές έκανε -γεμάτος περηφάνια, φυσικά- ο Πρόεδρος της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της World Aquatics Κυριάκος Γιαννόπουλος.

Δείτε, πάνω, πλούσιο φωτορεπορτάζ.

Το απόγευμα της Κυριακής, στις 18:30, στον τελευταίο τελικό της διοργάνωσης, αυτόν του Ελεύθερου ομαδικού, μετέχει η Εθνική μας ομάδα.

Η απονομή και η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου για το χρυσό Ντουέτο της Ελλάδας (video)

  03.09.2023 13:32

Δάκρυα συγκίνησης και περηφάνια από όλους τους Έλληνες φιλάθλους για το ιστορικό χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Καλλιτεχνικής Κολύμβησης Παίδων / Κορασίδων από τις Εστέλλα Καραμανίδου / Βασιλική Θάνου.

Δείτε το βίντεο της ιστοσελίδας της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας από την απονομή των μεταλλίων στα χρυσά μας κορίτσια, από τον Πρόεδρο της ΚΟΕ και μέλος του μπιρό της World Aquatics Κυριάκο Γιαννόπουλο, αλλά και την ανάκρουση του Εθνικού μας ύμνου, στο κολυμβητήριο “Κύπρος” της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων στη Βάρη:

Καραμανίδου / Θάνου: «Όνειρο που έγινε πραγματικότητα» – Γκούτσεβα: «Γράψαμε ιστορία» (pics)

  03.09.2023 14:51

Το ιστορικό χρυσό μετάλλιο στο Ελεύθερο Ντουέτο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Παίδων / Κορασίδων από τις Εστέλλα Καραμανίδου και Βασιλική Θάνου πλημμύρισε με ενθουσιασμό και περηφάνια την οικογένεια της ελληνικής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης και ολόκληρη την Ελλάδα.

Στις δηλώσεις τους, οι δύο Ελληνίδες παγκόσμιες πρωταθλήτριες τόνισαν ότι ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα με τη σκληρή δουλειά και την πίστη στον στόχο κι ότι το μέλλον του αθλήματος στην Ελλάδα προδιαγράφεται λαμπρό, ενώ η ομοσπονδιακή προπονήτρια Αναστασία Γκούτσεβα τόνισε πως έγινε ένα θαύμα και γράφτηκε ιστορία.

Αναλυτικά:

Η Βασιλική Θάνου δήλωσε:

«Ήταν το μεγάλο μας όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Δουλέψαμε σκληρά και το πιστεύαμε αυτό βγήκε και μέσα στο νερό, στη χορογραφία μας και μπορέσαμε να τα καταφέρουμε. Είμαστε πολύ περήφανες γι αυτό το μετάλλιο, που είναι και χρυσό, για την Ελλάδα και για μας. Είμαστε πολύ χαρούμενες. Είμαστε στη μικρότερη ηλικιακή κατηγορία και όσο περισσότερο διακρινόμαστε, τόσο πιο λαμπρό θα προοιωνίζεται το μέλλον της ελληνικής καλλιτεχνικής κολύμβησης».

Η Εστέλλα Καραμανίδου είπε:

«Το περιμέναμε πώς και πώς, το πιστέψαμε και πετύχαμε το μεγάλο στόχο. Και πιστεύω  ότι στο μέλλον θα πάμε ακόμα καλύτερα γιατί το αξίζουμε. Το όραμα για το μέλλον, ναι, είναι επνα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Οι δηλώσεις της Αναστασίας Γκούτσεβα:

«Είμαι πολύ περήφανη γι αυτά τα παιδιά. Για τη σκληρή δουλειά που έχουν κάνει αυτό το καλοκαίρι. Παρότι δεν είχαν πολύ καιρό για την προετοιμασία, θα έλεγα ότι έχει γίνει ένα θαύμα. Ευχαριστώ όλους όσους βοήθησαν από το τεχνικό τιμ, τη Ναταλία Τσερνέτσκα, τη Χριστίνα Θαλασσινίδου, την Έλενα Στραβάκου και φυσικά την Ομοσπονδία που μας στήριξε. Αυτές τις μέρες εδώ γράψαμε ιστορία».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ