Η Ελλάδα αγαπημένος τουριστικός προορισμός για τους Αμερικανούς millennials

Το γεγονός ότι η χώρα μας παραμένει ένας από τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αμερικανών ταξιδιωτών, επιβεβαίωσε μία ακόμα κορυφαία διάκριση που κατέκτησε στην αγορά των ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα αναδείχθηκε για 4η συνεχόμενη φορά ως η «Αγαπημένη Χώρα» (Favorite Country) των Αμερικανών millennials, στο πλαίσιο των βραβείων «The Trazees 2023», που οργάνωσε για ένατη χρονιά η εκδοτική εταιρεία FXEpress Publications.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση «είναι σαφές ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στον τουριστικό κλάδο και ο αγαπημένος προορισμός των ταξιδιωτών ηλικίας από 25 έως 40 ετών, που αποτελούν την πλέον περιζήτητη δημογραφική κατηγορία τουριστών διεθνώς».

Το ελληνικό βραβείο στα Trazees Awards 2023.

Τα συγκεκριμένα βραβεία απονέμονται μετά από ψηφοφορία των αναγνωστών της ιστοσελίδας TrazeeTravel.com, διαδικτυακό «αδελφάκι» του κορυφαίου αμερικανικού ταξιδιωτικού περιοδικού «Global Traveler», η οποία ειδικεύεται στο συγκεκριμένο ηλικιακό κοινό, παρέχοντας πληροφορίες για προορισμούς σε όλον τον κόσμο και αναλυτικά στοιχεία για τις σύγχρονες ταξιδιωτικές τάσεις.

Η ψηφοφορία για τα φετινά βραβεία πραγματοποιήθηκε από τις 6 Δεκεμβρίου 2022 μέχρι τις 15 Μαΐου 2023, με τους αναγνώστες να εκφράζουν τις προτιμήσεις τους σε δεκάδες κατηγορίες, στις οποίες εκτός από την «Αγαπημένη Χώρα» περιλαμβάνονται ακόμα αεροπορικές εταιρείες και αεροδρόμια, ξενοδοχεία και ξενοδοχειακές αλυσίδες, εταιρείες κρουαζιέρας και τουριστικοί πράκτορες, προορισμοί για τουρισμό περιπέτειας, γαστρονομίας και ταξίδι του μέλιτος, city break προορισμοί κ.ά.

Η τελετή των βραβείων πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 15 Αυγούστου στο Aloft Dallas Downtown των ΗΠΑ, ενώ το ελληνικό βραβείο παρέλαβε προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας ΕΟΤ Βόρειας Αμερικής, Κ. Χαροκόπος, παραλαμβάνει το βραβείο της Ελλάδας ως «Αγαπημένης Χώρας».
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ