Με επιτυχία το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη  των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά

Πειραιάς, 11/8/2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πρόληψης της στοματικής υγείας στα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Το πρόγραμμα υλοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου και ειδικότερα το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας σε συνεργασία με το Τμήμα Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Πειραιώς.

Περιελάμβανε δωρεάν οδοντοστοματολογική εξέταση από οδοντίατρο του Δήμου Πειραιά, με τη συμβολή νοσηλεύτριας του Δήμου, καθώς και ατομική συμβουλευτική για τα προβλήματα στοματικής υγείας που αντιμετωπίζει το κάθε μέλος. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συζήτηση για τα προβλήματα του στόματος, δόθηκαν γενικές και εξειδικευμένες οδηγίες στοματικής υγιεινής και απαντήθηκαν απορίες.

Το πρόγραμμα πλαισιωνόταν από τους ειδικευμένους οδοντίατρους στη στοματολογία για την ανίχνευση καρκίνου της στοματικής κοιλότητας και άλλων νοσογόνων καταστάσεων Αθανάσιο Καραγέωργα και Ιωάννη Γκούβερη.

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της στοματικής υγείας των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας και στόχοι είναι  η καταγραφή των προβλημάτων της στοματικής υγείας τους, η σωστή ενημέρωση  για τα ιδιαίτερα προβλήματα του καθενός, με προτάσεις για την επίλυσή τους, καθώς και η ευαισθητοποίησή τους για τη σημασία της πρόληψης της υγείας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ