Καπράλος: «Ζητάμε από την ΕΡΤ να μεταδώσει τις προσπάθειες όλων των Ελλήνων στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες»

Tρίτη 13 Ιουνίου 2023

Συνάντηση με τους εκπροσώπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών ενόψει των Ευρωπαϊκών Αγώνων «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» είχε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, οκτώ ημέρες πριν από την Τελετή Εναρξης.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος που έστειλε μήνυμα στους 170 Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που θα πάρουν μέρος στους Αγώνες. «Είναι το κορυφαίο αθλητικό γεγονός του καλοκαιριού στην Ευρώπη και είναι η μεγάλη ευκαιρία για όλα τα μέλη της ελληνικής ομάδας. Σε 19 αθλήματα θα δοθεί πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και πρέπει οι αθλητές μας να το εκμεταλλευθούν. Αλλά και όσοι δεν θα πάνε στους Ολυμπιακούς, θα λάβουν μέρος και θα ζήσουν την ατμόσφαιρα μιας μεγάλης διοργάνωσης».

Ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι η ΕΡΤ θα μεταδώσει από τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες μόνο το στίβο, αγνοώντας τα υπόλοιπα αθλήματα. «Η Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση, σε αντίθεση με τους τηλεοπτικούς σταθμούς στα περισσότερα κράτη της Ευρώπης, δεν θα μεταδώσει όλους τους αγώνες, παρά μόνο το στίβο. Από ότι γνωρίζουμε δεν έχει πάρει ούτε το πακέτο με τα highlights των Ευρωπαϊκών Αγώνων. Αυτό δεν είναι σωστό για τους αθλητές μας που θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό για να εκπροσωπήσουν την Ελλάδα. Εμείς διαμαρτυρηθήκαμε στην ΕΡΤ, θα έπρεπε να το κάνουν και οι Αθλητικές Ομοσπονδίες για χατίρι των αθλητών τους. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο, ζητάμε από την κρατική τηλεόραση να μεταδώσει την κορυφαία αθλητική μετάδοση του φετινού καλοκαιριού και τις προσπάθειες της ελληνικής ομάδας που φτάνει τους 170 αθλητές και αθλήτριες.»

Στη συνάντηση απηύθυνε χαιρετισμό και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΕ Μανώλης Κολυμπάδης ενώ ο Αρχηγός Αποστολής Γιάννης Καρράς έδωσε τις απαραίτητες οδηγίες προς τους εκπροσώπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών που θα έχουν εκπροσώπηση στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες. Mαζί τους ήταν οι τεχνικοί σύμβουλοι Στράτος Καρέτος, Θωμάς Καραμπέτσιος και ο γιατρός Γιάννης Χριστογιάννης.

Οι 3οι Ευρωπαϊκοί Αγώνες θα διεξαχθούν στην Κρακοβία και τη Μαλοπόλσκα της Πολωνίας από τις 21 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου.

Θα πάρουν μέρος 48 χώρες της Ευρώπης με περίπου 7000 αθλητές και αθλήτριες σε 24 αθλήματα εκ των οποίων τα 19 θα δώσουν προκρίσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Συγκεκριμένα 10 αθλήματα θα δώσουν 124 προκρίσεις και τα υπόλοιπα εννέα θα προσφέρουν βαθμούς στην Ολυμπιακή βαθμολογία. Επίσης για 12 αθλήματα οι Αγώνες θα έχουν τη μορφή Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ