Εργαστήρι Ψυχολογικής υποστήριξης της ΕΟΕ προς τους αθλητές στο πλαίσιο του Dual Career

Tρίτη 13 Ιουνίου 2023

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρώτο εργαστήριο Εργασιακής Ψυχολογίας το οποίο διοργάνωσε η Επιτροπή Αθλητών της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής υπό την προεδρία της Ολυμπιονίκη και Προέδρου της Επιτροπής Αθλητών Βούλας Κοζομπόλη.

Το πρωτοποριακό πρόγραμμα που δημιούργησε η Εργασιακός Ψυχολόγος και project manager των προγραμμάτων dual career της Eλληνικής Oλυμπιακής Eπιτροπής Χριστίνα Νικολοπούλου, είναι σχεδιασμένο για αθλητές και αθλήτριες με σκοπό την παροχή πρακτικών βημάτων για την εξέλιξη των επαγγελματικών και προσωπικών συμπεριφορικών δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια της μετάβασης του κάθε αθλητή και αθλήτριας, σε ένα νέο ρόλο στον αθλητισμό ή στο ξεκίνημα μιας νέας καριέρας.

Μέσα από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα, ειδικοί επιστήμονες σε συνεργασία με την Επιτροπή Αθλητών θα υποστηρίξουν όλες τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν οι αθλητές σε κάθε στάδιο της αθλητικής τους καριέρας. Το εργαστήριο διεξήχθη στην Αγγλική γλώσσα από τον βραβευμένο Εργασιακό Ψυχολόγο Dr. Stephen Benton, τον πρωτοπόρο Εργασιακό Ψυχολόγο στο Ηνωμένο Βασίλειο, o οποίος συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ Σπύρο Καπράλο και είχαν εκτεταμένη συζήτηση στο θέμα της ψυχολογικής υποστήριξης των αθλητών και των αθλητριών.

Συμμετείχε επίσης η κα Τατιάνα Μπλάτνικ, ιδρύτρια του κινήματος BREATHE με το οποίο θα υπάρχει συνεργασία σε θέματα mental fitness. Το εργαστήριο παρακολούθησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ Νίκος Ιατρού, η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων της ΕΟΕ Βασιλική Μιλουση , το μέλος της Ολομέλειας Νίκος Ξυλούρης, οι Ολυμπιονίκες Σπύρος Γιαννιώτης, Βιργινία Κραβαριώτη και Γιάννης Φουντούλης, η έξι φορές Olympian Aγη Κασούμη, πολλοί αθλητές και αθλήτριες και η Νατάσα Χατζηαντωνίου Senior Communications & CSR Manager της Δεσφα. Χορηγοί του εργαστηρίου ήταν η ΔΕΣΦΑ, η Lumina Learning Global και η Lumina Learning Greece.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ