Συνάντηση του υπηρεσιακού Πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά, με Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου – Δήλωση Αλέξη Τσίπρα


12/06/2023

Συνάντηση Πρωθυπουργού με Πρόεδρο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία

Ο Πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς δέχθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου τον Πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα μετά από αίτημα του κ. Τσίπρα.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αναπληρωτής του Πρωθυπουργού και Υπουργός Επικρατείας Βασίλειος Σκουρής και ο Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Τσίπρα Μιχάλης Καλογήρου.

Ο Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Προοδευτική Συμμαχία εξέθεσε στον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό την ανησυχία του για την ανάδειξη ζητημάτων σχετικών με τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη κατά την προεκλογική περίοδο.

☆☆☆☆☆☆☆☆☆

Δήλωση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξη Τσίπρα, μετά τη συνάντηση με τον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό, Ιωάννη Σαρμά, στο Μέγαρο Μαξίμου

Θεώρησα θεσμική και πατριωτική μου υποχρέωση να επισκεφθώ, σήμερατον υπηρεσιακό Πρωθυπουργό τον κ. Σαρμά, προκειμένου να του εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για τον τρόπο που ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να αξιοποιήσει στην προεκλογική αρένα, στην προεκλογική αντιπαράθεση το ευαίσθητο ζήτημα της μουσουλμανικής μειονότητας στη Θράκη. Και γι’ αυτό το λόγο θεωρώ ότι εγείρεται πια μείζον ζήτημα θεσμικό αλλά και εθνικό.

Εξέφρασα την ανησυχία μου για τη στοχοποιήση και τους εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, μια πρακτική η οποία διχάζει την τοπική κοινωνία πολώνει, και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους. Σε κάθε περίπτωση αυτή είναι μια πρακτική που έχει κάνει ήδη την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της.  

Εξέφρασα, επίσης, την ανησυχία μου και τον προβληματισμό μου για τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά προς τη ΝΔ προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις  και όπως γνωρίζετε ο υπηρεσιακός  Πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Μια Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών που τα προηγούμενα 4 χρόνια μετατράπηκε σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα της εξουσίας, της στενής εξουσίας του κ Μητσοτάκη. Με παράνομες παρακολουθήσεις των πολιτικών του αντιπάλων, με παράνομες παρακολουθήσεις υπουργών ακόμα κα της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Και τώρα αυτή η ΕΥΠ δεν διστάζει ο κ. Μητσοτάκης να  την εργαλειοποιεί στον προεκλογικό αγώνα, στην προεκλογική αντιπαράθεση και αυτό κατά την άποψή μας είναι απαράδεκτο, είναι άθλιο, είναι εθνικά επιζήμιο.

Επίσης, εξέφρασα την ανησυχία μου σε σχέση με αυτή την τακτική του ωμού εκβιασμού και της στοχοποίησης. Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη και ιδίως η τουρκική επιρροή στη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη, δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί ούτε με στοχοποίηση ούτε με διχασμό.  Μπορεί να αντιμετωπιστεί μονάχα μέσα από τη θωράκιση της ισονομίας και της  ισοπολιτείας στη Θράκη. Μέσα από τις αποφάσεις που από κοινού λάβαμε στην Ειδική Διακομματική Επιτροπή που συγκροτήθηκε το 2020.

Θέλω, όμως, κλείνοντας να απευθυνθώ και να μιλήσω για ένα θέμα, που κατά την άποψή μου, ξεπερνά το θέμα της Θράκης, ένα θέμα που αφορά κάθε κοινωνική ομάδα και κάθε Έλληνα πολίτη.

Οι δηλώσεις της κ. Μπακογιάννη μπροστά στη μουσουλμανική μειονότητα, δηλαδή αυτός ο ωμός εκβιασμός, ότι εάν δεν μας ψηφίσετε, θα περάσετε δύσκολα τα επόμενα χρόνια δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μειονότητα, τη μουσουλμανική μειονότητα, έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει αυτό το μήνυμα και να πάει σε κάθε σπίτι, σε κάθε Έλληνα πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα.

Είναι, θα έλεγα, μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει, όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης, είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης, ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας, στο απώτερο μέλλον θα βρίσκεται στο στόχαστρο.

Θέλω, λοιπόν, να δηλώσω τόσο εγώ προσωπικά όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ  απέναντι σε αυτό το μήνυμα το ανατριχιαστικό, που είναι μήνυμα εις βάρος της δημοκρατίας, θα σταθούμε απέναντι, θα είμαστε εγγυητές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας.  Θα σταθούμε απέναντι, όρθιοι ώστε να μην περάσει ο φόβος σε κάθε κοινωνική ομάδα, σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη. Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία.

https://www.youtube.com/watch?v=pvFS7v0iWlc ​

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ