Επίσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Δανιήλ Εσδρά στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω

Επίσκεψη στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή της Κω πραγματοποίησε σήμερα ο  Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δανιήλ Εσδράς.

Κατά την επίσκεψή του συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο κ. Μάνο Λογοθέτη ο κ. Εσδράς, περιηγήθηκε στη Δομή και ξεναγήθηκε στους χώρους των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, της Κλινικής και τους χώρους της διοίκησης της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης όπου του έγινε επίδειξη του σύγχρονου χώρου τηλεδιασκέψεων.

Μετά το πέρας της ξενάγησης, κατά τη δήλωσή του, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου χαρακτήρισε τη Δομή «κόσμημα της Ευρώπης». «Θεωρώ ότι όλοι οι Ευρωπαίοι που ασχολούνται με το μεταναστευτικό πρέπει να περάσουν από δω. Θα δούνε πώς πρέπει να γίνεται μία δομή. Γιατί επαναλαμβάνω είναι μοντέρνα, ανθρώπινη και οργανωμένη. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Και ασφαλής και 100% ανθρωποκεντρική», δήλωσε.

Ολόκληρη η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Δανιήλ Εσδρά:

“Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη δομή της Κω. Έχει πάρα πολλές βέλτιστες πρακτικές και νομίζω ότι είναι ένα κόσμημα στην Ευρώπη.

Με την προηγούμενη μου ιδιότητά μου είχα γυρίσει σχεδόν όλες τις δομές της Ευρώπης. Πρέπει να πω ότι τέτοια δομή δεν υπάρχει. Μου είπαν για τα ηλεκτρικά οχήματα, δεν υπάρχουν αλλού αυτά τα πράγματα.

Άρα, λοιπόν, η πρώτη μου επίσκεψη ως υπηρεσιακός υπουργός ήταν να έρθω εδώ, στην Κω. Να δω και ο ίδιος όλα αυτά τα ωραία τεχνολογικά επιτεύγματα και την πραγματικά πολύ ωραία οργάνωση που υπάρχει εδώ, στη διοίκηση της δομής. Χαίρομαι πάρα πολύ, λοιπόν, που είμαι εδώ και έχω την ευκαιρία να γνωρίσω και εσάς και το προσωπικό της δομής και φυσικά την ίδια τη δομή.

Παρόλο που υπάρχει αυτή τη στιγμή υπηρεσιακή κυβέρνηση το κράτος συνεχίζει να λειτουργεί. Και ένας από τους λόγους που είμαι και εγώ εδώ είναι αυτός. Ότι πρέπει να δει και ο κόσμος ότι δεν σταμάτησε να λειτουργεί τίποτα, έστω κι αν είμαστε υπηρεσιακή κυβέρνηση. Μέχρι το τέλος του μήνα που θα γίνουν οι εκλογές και θα αναλάβει η κυβέρνηση που θα προέλθει από τις εκλογές. Αλλά μέχρι τότε δεν θα υπάρξει ούτε στιγμή, ούτε δευτερόλεπτο, που δεν θα είμαστε εδώ που ορίζει το καθήκον.

Το πλάνο είναι να πάμε και σε άλλες δομές, Σάμο, Λέσβο, Έβρο. Πραγματικά πιστεύουμε ότι όλα θα πάνε καλά και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Κύριε Γενικέ, όλα αυτά που είπα ισχύουν, δεν υπερβάλλω καθόλου. Θεωρώ πράγματι ότι πρέπει να είμαι εδώ. Θεωρώ ότι όλοι οι Ευρωπαίοι που ασχολούνται με το μεταναστευτικό πρέπει να περάσουν από δω. Θα δούνε πώς πρέπει να γίνεται μία δομή. Γιατί επαναλαμβάνω είναι μοντέρνα, ανθρώπινη και οργανωμένη. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό από όλα. Και ασφαλής και 100% ανθρωποκεντρική.

Θυμάμαι με την προηγούμενη μου ιδιότητα, τις δυσκολίες που υπήρξαν μέχρι να γίνουν αυτές οι δομές. Είχα έρθει εδώ στην Κω, είχα μιλήσει με τον τότε δήμαρχο, πριν γίνει η δομή, και θυμάμαι ότι υπήρχε ένα αρνητικό κλίμα μία πολύ δύσκολη κατάσταση, μέχρι να φτάσουμε στο σημείο που βλέπουμε. Για αυτό είμαι και πάρα πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Γιατί ξέρω τις δυσκολίες που υπήρχαν που τότε θεωρούσαμε ανυπέρβλητες. Τότε ζούσαμε μία κατάσταση δύσκολη. Υπήρχαν μεγάλες ροές, όχι όπως τώρα, που ευτυχώς έχουμε πολύ λίγες ροές. Τότε υπήρχαν τρομερές ανάγκες και δεν είχαμε κάτι τέτοιο. Το έχουμε όμως τώρα που έχουμε λίγες ροές και μακάρι να μείνει πάντα έτσι.”

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ