ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 – Κ. Ζέρβας: «Το μήνυμα του φεστιβάλ είναι “Ζήσε το καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης”»

Πλούσιο και πολυσυλλεκτικό είναι και φέτος το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Καλοκαιριού της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης που παρουσιάστηκε σήμερα (1/6) στο Δημοτικό Θέατρο Κήπου από τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη με την παρουσία του σπουδαίου μουσικού και συνθέτη Γιώργου Χατζηνάσιου, του μουσικού Γιώργου Γάκη, της Μαριάνθης Ερκέκογλου και άλλων συντελεστών της διοργάνωσης.

«Το μήνυμα του φεστιβάλ είναι “Ζήσε το καλοκαίρι στην καρδιά της πόλης”. Tις ζεστές βραδιές του καλοκαιριού θα υπάρχουν performances, μουσική, χορός και θεατρικές παραστάσεις», δήλωσε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κατά την παρουσίαση. «Σήμερα φτάνουμε στην τέταρτη διοργάνωση αυτού του νέου πολιτιστικού θεσμού για την πόλη,  που αποτελεί έναν πόλο έλξης όχι μόνο για τους πολίτες αλλά και για τους πολλούς επισκέπτες της Θεσσαλονίκης», τόνισε. Σχετικά με το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης ο κ. Ζέρβας σημείωσε: «Το φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλη τη χώρα, αναδεικνύει νέα καλλιτεχνικά σχήματα, νέους δημιουργούς, παρουσιάζει ένα πρόγραμμα που συνδυάζει το κλασικό και το σύγχρονο, τη νοσταλγία και τη δυναμική, την ενέργεια των νεανικών σχημάτων. Είναι ένα φεστιβάλ που εξελίσσεται, εμπλουτίζεται και προσφέρει στους κατοίκους και τους επισκέπτες της πόλης παραστάσεις ποιότητας και αισθητικής. Χαίρομαι που και φέτος το Φεστιβάλ Καλοκαιριού θα ανοίξει η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης που τον τελευταίο καιρό μας χαρίζει εκπληκτικές παραστάσεις».

 Η αυλαία ανοίγει στις 9 Ιουνίου και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου θα παρελάσουν από τη σκηνή πλήθος καλλιτεχνών σε μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, χαρίζοντας στο κοινό εμπειρίες τέχνης και πολιτισμού.

«Πάνω από 30.000 θεατές παρακολούθησαν πέρσι τις παραστάσεις του Φεστιβάλ Καλοκαιριού και φέτος πιστεύω πως θα πάει ακόμα καλύτερα», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη. «Αυτό που κάνει ξεχωριστό το φεστιβάλ», σημείωσε η ίδια, «είναι ότι θέλουμε και επιδιώκουμε συνέργειες και συνεργασίες με δημιουργικούς φορείς. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 23 μουσικές εκδηλώσεις, 11 θεατρικές παραστάσεις και τρεις performances αλλά αυτό που ξεχωρίζει είναι κυρίως οι συνεργασίες. Επιδίωξή μας είναι να προβάλουμε τον δημιουργικό και καλλιτεχνικό πλούτο της πόλης, να αγκαλιάσουμε τις καλλιτεχνικές ομάδες, να δώσουμε βήμα και χώρο για να εκφραστούν και να παρουσιάσουν τη δουλειά τους».

Στο φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνονται δύο συναυλίες με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης, η πρώτη στις 9/6 με συμφωνικό ροκ με τον Γιώργο Γάκη και τους Troublemakers και η δεύτερη στις 7/7 αφιερωμένη στα 50 χρόνια μουσικής διαδρομής του Γιώργου Χατζηνάσιου με τον ίδιο και μια πλειάδα καλλιτεχνών να τον πλαισιώνουν. «Η συναυλία αυτή είναι μέσα από την καρδιά μου, την περίμενα πάρα πολλά χρόνια», δήλωσε συγκινημένος ο συνθέτης Γιώργος Χατζηνάσιος ο οποίος κάλεσε το κοινό να συμμετέχει στη συναυλία. «Φέτος με τους Troublemakers κλείνω 30 χρόνια παρουσίας και το ταξίδι ήταν μαγικό, πολλά όνειρά μας έγιναν πραγματικότητα και είναι ο καλύτερος τρόπος να το γιορτάσουμε εδώ, με τους φίλους μας στη Θεσσαλονίκη και την εκπληκτική Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τη διεύθυνση του αγαπημένου μου φίλου Χάρη Ηλιάδη», δήλωσε ο Γιώργος Γάκης.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ επιστρέφει το Thessaloniki Buskers Festival στη Νέα Παραλία, με μαριονέτες, θέατρο σκιών, σύγχρονο τσίρκο, παντομίμα, stand up comedy, ταχυδακτυλουργικές επιδείξεις και επιδείξεις δεξιοτεχνίας με καλλιτέχνες δρόμου από την Ελλάδα και το εξωτερικό που καλεί τους θεατές σε μια μοναδική πολυσυλλεκτική εμπειρία.

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 εντάσσονται φέτος το ΑΝΤΑΡΑ festival με τοπικά καλλιτεχνικά σχήματα της Βόρειας Ελλάδας, το Thessaloniki Pride, το Women in Comedy Festival GR καθώς και το #PRESS_taratsa σε συνεργασία με το Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜΘ.

Το Φεστιβάλ Καλοκαιριού 2023 ξεκινά στις 9 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί στις 4 Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα e-thessalonikiculture.gr.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ