ΕΟΤ-ΙΜΕΧ 2023: Ο ελληνικός συνεδριακός τουρισμός κερδίζει την διεθνή αγορά!

Η Ελλάδα προσελκύει το έντονο ενδιαφέρον της διεθνούς αγοράς και στον τουρισμό συνεδρίων, εκδηλώσεων και ταξιδιών κινήτρων των επιχειρήσεων.
Αυτό προέκυψε από την Διεθνή Έκθεση MICE Τουρισμού ΙΜΕΧ 2023, που πραγματοποιήθηκε στη Φρανκφούρτη από 23 έως και 25 Μαΐου 2023 με την εντυπωσιακή συμμετοχή του ΕΟΤ σε ένα περίπτερο 200 τ.μ.

Η ΙΜΕΧ είναι μία από τις μεγαλύτερες επαγγελματικές εκθέσεις παγκοσμίως , όπου φέτος, πάνω από 3.500 buyers πραγματοποίησαν 55.000 επαγγελματικές συναντήσεις με εκθέτες, 47.000 εκ των οποίων ήταν κατ΄ιδίαν συναντήσεις και οι υπόλοιπες ομαδικές παρουσιάσεις.

Στιγμιότυπο με την κα Αλεξάνδρα Γαϊτανάκη, εκπρόσωπο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την κα Νικολέτα Λεκανίδη, Προϊσταμένη ΕΟΤ Γερμανίας.

Η ελληνική αποστολή περιλάμβανε συνολικά 25 εκπροσώπους του MICE τουρισμού και αναλυτικότερα τα Γραφεία Συνεδρίων & Επισκεπτών Αθηνών και Θεσσαλονίκης, Συνεδριακά κέντρα, επαγγελματίες συνεδριακού τουρισμού και τουρισμού κινήτρων, καθώς και ξενοδοχεία με συνεδριακές υποδομές.

Στιγμιότυπο από τις επαγγελματικές συναντήσεις στο ελληνικό περίπτερο.

Επαγγελματίες επισκέπτες από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, το Μεξικό και όλον τον κόσμο, ενημερώθηκαν για τα πλεονεκτήματα διοργάνωσης συνεδρίων και ταξιδιών κινήτρων στην Ελλάδα από τους εκπροσώπους του ΕΟΤ και των συνεκθετών τόσο σε ομαδικές παρουσιάσεις, όσο και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις.

Στιγμιότυπο από τις ομαδικές παρουσιάσεις στο ελληνικό περίπτερο.

Ιδιαίτερη προσέλευση και επιτυχία είχε το cocktail networking event “The Greek Mixology Experience” που διοργάνωσε η Υπηρεσία ΕΟΤ Εξωτερικού Γερμανίας στο περίπτερο του ΕΟΤ την εναρκτήρια μέρα της έκθεσης, σε συνεργασία με την νεοσύστατη «Greek Meetings Alliance».

Οι προσκεκλημένοι buyers και θεσμικοί εκπρόσωποι της MICE βιομηχανίας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν cocktails με χαρακτηριστικά ελληνικά ποτά όπως μαστίχα και τσίπουρο, καθώς και ελληνικό κρασί.

Από αριστερά: Η κα Νικολέτα Λεκανίδη, Προϊσταμένη ΕΟΤ Γερμανίας, την κα Ιωάννα Κριεμπάρδη, Γενική Πρόξενο Φρανκφούρτης και την κα Αρετή Πρίνου, Αν. Προϊσταμένη ΕΟΤ Γερμανίας.

Την εν λόγω εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η Γενική Πρόξενος της Φρανκφούρτης κα Ιωάννα Κριεμπάρδη.

Στην έναρξη της έκθεσης πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο IMEX Policy Forum, το οποίο περιελάβανε περισσότερους από 19 εκπροσώπους του πολιτικού χώρου από 11 χώρες. Διαρκής στόχος αποτελεί η διαμόρφωση ενός οδικού χάρτη διαλόγου με τους εκπροσώπους του κλάδου των επαγγελματικών συναντήσεων και των εκδηλώσεων, για την διαμόρφωση επικοικοδομητικών συνεργειών στα εν λόγω πεδία.

Στιγμιότυπο από τη βραδιά Gala Dinner & Awards

Την ΙΜΕΧ 2023 σφράγισε η καθιερωμένη βραδιά Gala Dinner & Awards η οποία πραγματοποιήθηκε στην εμβληματική Alte Oper της Φρανκφούρτης. Στην εν λόγω εκδήλωση βραβεύθηκαν επιλεγμένοι εκπρόσωποι της συνεδριακής αγοράς καθώς και προορισμών, υπό το πρίσμα των αξιών της καινοτομίας, της διενέργειας κοινωφελών δράσεων και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Στιγμιότυπο από τη βραδιά Gala Dinner & Awards

Η επόμενη έκθεση ΙΜΕΧ Φρανκφούρτης θα πραγματοποιηθεί από τις 14 έως τις 16 Μαΐου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες:

https://www.imexexhibitions.com/media/press/positivity-pride-and-business-growth-sum-up-imex-frankfurt-2023
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ