Ηellenic Olympic Committee @HellenicOlympic: 🥈Καταπληκτικές η Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κωπηλασίας ανδρών και γυναικών, κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο. Μπράβο κορίτσια 👏💪🚣‍♀️#TeamHellas 🇬🇷 #rowing #HellenicRowing #RoadtoParis2024#ERCHBled

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΑΝΔΡΩΝ-ΓΥΝΑΙΚΩΝ: Ελληνικός θρίαμβος με δυο μετάλλια ένα ασημένιο κι ένα χάλκινο

Η Ελλάδα πανηγυρίζει την κατάκτηση δυο μεταλλίων ενός ασημένιο κι ενός χάλκινου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Κωπηλασίας Ανδρών-Γυναικών που διεξάγεται στο Μπλεντ της Σλοβενίας.   

Ιστορικές στιγμές για δυο ελληνικά πληρώματα σήμερα στο Μπλεντ όπου κατάφεραν να κατακτήσουν μετάλλια στα αγωνίσματά τους μετά από 11 χρόνια.

Στο διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών οι Ζωή Φίτσιου και η Μιλένα Κοντού μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό κατάφεραν να τερματίσουν  στη 2η θέση με χρόνο 6:54.78 και να κατακτήσουν το ασημένιο μετάλλιο. Ήταν το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας στο αγώνισμα  από το μακρινό 2012 στο Βαρέζε όταν και τότε οι Γιαζιτζίδου-Τσιάβου είχαν κατακτήσει το ασημένιο και 7ο συνολικά (5 χρυσά-2 ασημένια) στα διπλό ελαφρών των γυναικών σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Το χρυσό κατέκτησε η Βρετανία με 6:52.32 και το χάλκινο η Γαλλία με 6:55.30

«Είμαστε πολύ χαρούμενες καταφέραμε κάτι που πιστέψαμε. Σε κάθε κούρσα καταθέσαμε την ψυχή μας κι αυτό είναι που μετράει περισσότερο» τόνισε λαχανιασμένη η Ζωή Φίτσιου    

Λίγα λεπτά μετά η γαλανόλευκη θα ξανανέβαινε στον ιστό των νικητών προς τιμήν των Πέτρου Γκαϊδατζή και Αντώνη Παπακωνσταντίνου που στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών τερμάτισαν στην 3η θέση μετά από πολύ μεγάλο συναγωνισμό χάνοντας ουσιαστικά το ασημένιο για εκατοστά του δευτερολέπτου από την Ιταλία και κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο.

Και σε αυτό το αγώνισμα η Ελλάδα είχε να κατακτήσει μετάλλιο από το 2012 στο Βαρέζε όταν οι Μαγδανής-Γιάνναρος είχε πάρει το χρυσό. Έτσι στο συγκεκριμένο αγώνισμα στα Ευρωπαϊκά φτάσαμε τα έξι μετάλλια 3 χρυσά , 2 ασημένια κι 1 χάλκινο. Η ελληνική βάρκα τερμάτισε σε 6:15.99, οι Ιταλοί πήραν τη 2η θέση σε 6:15.06 ενώ το χρυσό κατέκτησε η Ελβετία με 6:13.81.

Πλέον με τα δυο αυτά μετάλλια η Ελλάδα φτάνει τα 36 στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Ανδρών-Γυναικών από το 2007 και μετά εκ των οποίων 21 χρυσά, 11 ασημένια και 4 χάλκινα.

https://twitter.com/HellenicOlympic/status/1662470859112562689?s=20

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ