Εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος πεζού στο Παλαιό Ψυχικό αρχές Μαρτίου του 2022-Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός-ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΛΛΗΨΗ 46ΧΡΟΝΟΥ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥ ΑΠΟ ΣΟΥΗΔΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ ΣΥΛΛΗΨΗΣ

Αθήνα, 26 Απριλίου 2023

Εξιχνιάστηκε ληστεία που διαπράχθηκε σε βάρος πεζού στο Παλαιό Ψυχικό αρχές Μαρτίου του 2022Συνελήφθη 26χρονος ημεδαπός

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εξιχνιάστηκε περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα στο Παλαιό Ψυχικό την 5-3-2022.

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες χθες (25-4-2023) στην Αθήνα, 26χρονος ημεδαπός για ληστεία κατά συναυτουργία και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της 5-3-2022, ο κατηγορούμενος από κοινού με άγνωστο συνεργό του, προσέγγισαν, με καλυμμένα χαρακτηριστικά, 34χρονο πεζό ημεδαπό στο Παλαιό Ψυχικό και με τη χρήση σωματικής βίας του αφαίρεσαν ρολόι χειρός.

Έπειτα από συνεχή έρευνα και συνδυαστική αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και αποδεικτικών μέσων, επετεύχθη η ταυτοποίηση του 26χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε στην Αθήνα και οδηγήθηκε στην έδρα της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Κατόπιν έρευνας που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • το χρηματικό ποσό των -4.800- ευρώ,
  • μικροποσότητα κάνναβης,
  • πέντε κροτίδες,
  • ρουχισμός που χρησιμοποιήθηκε στην ληστεία,
  • κινητό τηλέφωνο και κάρτες sim.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η έρευνα για την ταυτοποίηση του έτερου συνεργού του και τη συμμετοχή του σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται.

Αθήνα, 26 Απριλίου 2023

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, έπειτα από την εξιχνίαση περίπτωσης υπόθεσης διάρρηξης πέντε θυρίδων που είχε τελεστεί στις 8-7-2022 σε τραπεζικό κατάστημα στη Νέα Σμύρνη και την ταυτοποίηση τριών αλλοδαπών, ηλικίας 46, 42 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, (σχετικό το από 31-3-2023 Δελτίο Τύπου), πραγματοποιηθήκαν οι απαραίτητες ενέργειες για την έκδοση ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης για τα μέλη της εγκληματικής ομάδας.

Δυνάμει του ανωτέρω εντάλματος και κατόπιν συνεργασίας με τις αρμόδιες Αρχές, εντοπίστηκε την 11-4-2023 και συνελήφθη, από τις σουηδικές Αρχές στη Σουηδία, 46χρονος αλλοδαπός ως μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ