Συνάντηση Υπουργού Υγείας με Salvia για Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών 

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε χθες με τους ιδρυτές της SALVIA Burn Association Μαρίνα Καρύδα και Αλέξανδρο Ανδρονόπουλο με αφορμή τις πολιτικές αποφάσεις για το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών.

Ειδικότερα, με την ευκαιρία της έκδοσης της σχετικής Υπουργικής Απόφασης πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των δύο πλευρών με σκοπό την εφαρμογή των προβλεπομένων για το Μητρώο καθώς και για το σύνολο των δράσεων που πρέπει να υλοποιηθούν για τους εγκαυματίες.

Το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών – θυμάτων από κάθε αιτία εγκαύματος είναι πλέον θεσμός με το νόμο του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους» και την έκδοση της σχετικής Υπουργικής Απόφασης. Μετονομάζεται και μετατρέπεται το υπάρχον Μητρώο Εγκαυματιών – που η Κυβέρνηση της ΝΔ θέσπισε το 2019/2020 – και με τον τρόπο αυτό ρυθμίζεται πλήρως ένα από τα βασικά προβλήματα της θεραπείας και αποκατάστασης όλων των εγκαυματιών, από οποιαδήποτε αιτία στην Ελλάδα. 

Το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών βοηθάει εκατοντάδες εγκαυματίες κάθε χρόνο να λαμβάνουν τα απαραίτητα υλικά και να ακολουθούν τις μακροχρόνιες και κοστοβόρες θεραπείες οι οποίες συμβάλλουν στη μείωση μελλοντικών αναπηριών και στην ελάττωση των σωματικών, αλλά και ψυχικών ουλών τους. Επίσης καθίσταται ένα σημαντικό εργαλείο παρακολούθησης και κάλυψης του κόστους των εξειδικευμένων υλικών και θεραπειών αποκατάστασης των εγκαυματιών από την Πολιτεία.

Σε όλη αυτή τη διαδικασία για το Εθνικό Μητρώο Εγκαυματιών το Υπουργείο Υγείας συνεργάστηκε με τη SALVIA Burn Association, την Ελληνική Οργάνωση για το έγκαυμα και τους εγκαυματίες. 

Η SALVIA, αξιοποιώντας την μακρόχρονη εμπειρία της και την Επιστημονική Επιτροπή της (Πλαστικούς Χειρουργούς των εγκαυματικών μονάδων) και με την υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής, Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (ΕΕΠΕΑΧ), κατέθεσε στο Υπουργείο καίριες προτάσεις στη διαβούλευση για την ψήφιση σχετικού νόμου, την Υπουργική Απόφαση και τις διαδικασίες του ΕΟΠΥΥ για τη λειτουργία του Μητρώου.

Παράλληλα οι δύο πλευρές στο πλαίσιο της συνάντησης τους συζήτησαν τρόπους περαιτέρω εμβάθυνσης της συνεργασίας τους.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ