Συνελήφθη 56χρονος ημεδαπός στη Σπάρτη για κατοχή, αποδοχή και διάθεση προς πώληση αρχαίων κινητών μνημείων

Συνελήφθη, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, μεσημβρινές ώρες της 19-11-2022 στη Σπάρτη, από κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, 56χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή, αποδοχή και διάθεση προς πώληση αρχαίων κινητών μνημείων. Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν συνέδραμαν και αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών της ανωτέρω Υπηρεσίας, αναφορικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων, στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και διάθεση αυτών έναντι του χρηματικού ποσού των -20.000- ευρώ σε άγνωστο αγοραστή, επετεύχθη ο εντοπισμός και η ταυτοποίηση του κατηγορουμένου.

Συγκεκριμένα ο 56χρονος εντοπίστηκε από ανωτέρω αστυνομικούς, μεσημβρινές ώρες της 19-11-2022, εντός αυτοκινήτου στη Σπάρτη. Μετά από έρευνα, εντός του οχήματος, και συγκεκριμένα κάτω από τη θέση του συνοδηγού, εντός σακούλας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • χάλκινο ειδώλιο ζώου αρχαίων χρόνων και
  • τμήμα χάλκινης επίθετης λαβής από μεγάλο ανοιχτό αγγείο, με μορφή μετωπικής μέδουσας.

Κατασχέθηκαν επίσης το ανωτέρω αυτοκίνητο και κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στην κατοχή του.

Ο συλληφθείς, οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης, ενώ η έρευνα αναφορικά με τη διακίνηση και τους τελικούς αποδέκτες των αρχαιοτήτων, συνεχίζεται.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ