ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΞΕΝΩΝΑ ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ ΣΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΙΕΣ ΦΥΛΑΚΕΣ ΕΛΕΩΝΑ ΘΗΒΩΝ

18.11.2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου μετέβη στις Γυναικείες Φυλακές Ελεώνα Θηβών και εγκαινίασε τον ξενώνα της θεραπευτικής Κοινότητας ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ.

Ακολουθεί ο χαιρετισμός της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση που βρίσκομαι σήμερα στον χώρο του Σωφρονιστικού Καταστήματος Κράτησης Γυναικών Ελαιώνα Θηβών για να εγκαινιάσω τον νέο ξενώνα του ΚΕΘΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου θεραπευτικού προγράμματος, που λειτουργεί από το 2010 στον κρίσιμο τομέα του σωφρονιστικού μας συστήματος.

Χάρις στον ξενώνα αυτόν, οι κρατούμενες που έχουν ξεκινήσει θεραπεία απεξάρτησης μπορούν πλέον να έχουν πρόσβαση στις παρεχόμενες υπηρεσίες ολόκληρο το 24ωρο. Μακριά από το κελί της φυλακής, σε ένα περιβάλλον ασφαλές και αξιοπρεπές, πλαισιωμένες από την ομάδα του θεραπευτικού προσωπικού, θα έχουν τη δυνατότητα όχι μόνο να οδηγηθούν στην πλήρη απεξάρτηση, αλλά και στην ομαλή επανένταξη στην κοινωνία, μετά την αποφυλάκισή τους.

Ο δρόμος φαίνεται μακρύς και δύσκολος, αλλά, μέσα από τον καινούργιο αυτόν χώρο γίνεται βατός και υπόσχεται την έξοδο προς μια ζωή αυτόνομη και δημιουργική. Ο εγκλεισμός παύει να είναι ανυπόφορος, η στέρηση της ελευθερίας δεν βαραίνει όσο πριν, τα όνειρα για ένα καλύτερο αύριο και οι ελπίδες για μια δυναμική επανεκκίνηση ζωντανεύουν. Οι κρατούμενες, γυναίκες ευάλωτες και ψυχοσυναισθηματικά τραυματισμένες, έχουν τη δυνατότητα να επεξεργαστούν τα συναισθήματά τους, να ενισχύσουν την αυτογνωσία τους, να αναγνωρίσουν τις αιτίες του εθισμού τους και τις επιβαρυντικές συνθήκες που τις οδήγησαν στην παραβατικότητα. Να αισθανθούν ότι δεν είναι ανυπεράσπιστες και εγκαταλελειμμένες και ότι, με την κατάλληλη υποστήριξη, τη μέριμνα και την αγάπη των θεραπευτών και εμπλεκόμενες ενεργά στη διαδικασία της προσωπικής τους αλλαγής, μπορούν να πάρουν και πάλι στα χέρια τους το αύριο.

Θέλω να σας συγχαρώ για τις ακάματες προσπάθειές σας να αντιμετωπιστεί η εξάρτηση στο πλαίσιο του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης και να εκφράσω τη βεβαιότητά μου ότι, μέσω των προγραμμάτων σας, όλο και περισσότερες αποφυλακιζόμενες θα επανέλθουν στην κοινωνία απελευθερωμένες από τα δεσμά της χρήσης, εξοπλισμένες με δεξιότητες, ικανές να δημιουργήσουν σχέσεις αληθινής επικοινωνίας. Γυναίκες που θα έχουν αποβάλει τον φόβο και θα έχουν μετατρέψει το οδυνηρό τους βίωμα σε δύναμη ζωής».

Στη συνέχεια, η κυρία Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε την πτέρυγα των φυλακών με τις κρατούμενες μητέρες και τα παιδιά τους.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ