Στη Βιέννη ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης – Η ενίσχυση της συνεργασίας στο επίκεντρο

Αθήνα, 16 Νοεμβρίου 2022

Τη Βιέννη επισκέπτεται σήμερα ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών με αξιωματούχους της Αυστριακής κυβέρνησης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με την Υπουργό Καγκελαρίας αρμόδια για Ευρωπαϊκές & Συνταγματικές Υποθέσεις, Karoline Edstadler, τον Υπουργό Εσωτερικών, Gerhard Karner καθώς και με τον Υφυπουργό Τηλεπικοινωνιών, Ερευνών Ασφάλειας και Μεταφοράς Τεχνολογίας,  Andreas Reichhardt.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε συνέχεια της συνάντησης του κ. Στυλιανίδη με την Karoline Edstadler στην Αθήνα τον περασμένο χρόνο στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας Ελλάδας – Αυστρίας σε θέματα αντιμετώπισης της Κλιματικής Κρίσης καθώς και της Πολιτικής Προστασίας, τόσο διμερώς, όσο και εντός του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας και του rescEU.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων θα συζητηθούν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας σε ζητήματα αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης και ενίσχυσης του ευρωπαϊκού συστήματος πολιτικής προστασίας καθώς και περαιτέρω ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των Πυροσβεστικών Σωμάτων των δύο χωρών. 

O Υπουργός θα έχει, επίσης, την ευκαιρία να εκφράσει τις ευχαριστίες της χώρας μας για την εκπαίδευση Ελλήνων πυροσβεστών από Αυστριακούς εκπαιδευτές στα θέματα ορεινής έρευνας και διάσωσης.  

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ