«ΝΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ»-Την πρώτη ενδεκάδα υποψηφίων ανακοινώνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας

Την πρώτη ενδεκάδα των στελεχών που συμπορεύονται με την παράταξη «ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ» στον δρόμο προς τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές ανακοίνωσε σήμερα (10/11) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Με τις πρώτες αυτές υποψηφιότητες, που ανακοινώνονται σήμερα, ανοίγει ένα σημαντικό κεφάλαιο για την παράταξή μας ‘ΝΑΙ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ’. Φέρνουμε κοντά μας ανθρώπους της πόλης, της προσφοράς, της δημιουργίας, που με την προσωπική τους πορεία και τις σημερινές αποφάσεις τους δηλώνουν πως θέλουν να είναι παρόντες στον σχεδιασμό του μέλλοντος. Η παράταξή μας μεγαλώνει, ωριμάζει και ετοιμάζεται για τη διεκδίκηση μιας νέας αποδοτικής και γεμάτης θητείας. Η Θεσσαλονίκη του 2030 θα προκύψει με τις μέγιστες δυνατές συναινέσεις, με διάλογο και συνεισφορά πολλών συνδημοτών μας. Είναι άλλωστε μια προσπάθεια συλλογική, μια προσπάθεια που αφορά πάρα πολλούς. Η ανταπόκριση στο κάλεσμά μας, μας γεμίζει χαρά και αισιοδοξία, αλλά και ευθύνη», ανέφερε σχετικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, τονίζοντας: «Ενώνουμε δυνάμεις. Βάζουμε τη Θεσσαλονίκη πάνω από όλα».

1. Αναστάσιος Βαβούσκος

Ο Αναστάσιος Βαβούσκος είναι Δικηγόρος, Διδάκτορας του Εκκλησιαστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Α.Π.Θ. Δίδαξε ως Έκτακτος Επίκουρος Καθηγητής στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Θεσσαλονίκης. Έγραψε βιβλία και επιστημονικά άρθρα και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και ημερίδες στα γνωστικά αντικείμενα του Εκκλησιαστικού και Κανονικού Δικαίου. Είναι Διδάσκαλος Ορθοδόξου Θεολογίας και Αναγνώστης της Ιεράς Μητροπόλεως Ελβετίας. Αναγνωρίζοντας το επιστημονικό έργο του και την προσφορά του στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Β΄ τού απένειμε το οφφίκιο του Άρχοντα Ασηκρήτη της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ιταλικά. Είναι παντρεμένος με την Ειρήνη Βήττα – Βαβούσκου και έχουν μία κόρη.

2. Κωνσταντίνος Γκούρλιας

O Κωνσταντίνος Γκούρλιας, γεννήθηκε το 1992 στη Θεσσαλονίκη, όπου ζει και εργάζεται. Αποφοίτησε από το 31ο Λύκειο Χαριλάου, το 2010, και εκπλήρωσε τις στρατιωτικές υποχρεώσεις του, το 2016. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Ακόμη είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με εξειδίκευση σε θέματα  Εφαρμοσμένης Λογιστικής και Ελεγκτικής και Λογιστικής Φορολογίας και Χρηματοοικονομικής Διοίκησης. Έχει πενταετή εμπειρία στον λογιστικό κλάδο, ειδικότερα σε θέματα ελεγκτικής και φορολογίας, και σήμερα εργάζεται ως στέλεχος εταιρείας στον τομέα της λογιστικής υποστήριξης προγραμμάτων σε λογιστές.

3. Παναγιώτης Καπετανόπουλος

Γεννημένος το 1983 στη Θεσσαλονίκη, ο Παναγιώτης Καπετανόπουλος είναι παντρεμένος και πατέρας τριών κοριτσιών. Είναι μάχιμος δικηγόρος του Εφετείου Θεσσαλονίκης. Το ενδιαφέρον του για τα κοινά της πόλης ξεκίνησε από την παιδική του ηλικία, καθώς ο πατέρας του, Σωτήρης Καπετανόπουλος, διετέλεσε για 22 χρόνια αιρετός Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ άλλων ο Παναγιώτης Καπετανόπουλος είναι μέλος της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, της Ηπειρωτικής Εστίας και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νόμου Θεσσαλονίκης.

4. Αθανάσιος Λαλιώτης

Ο Θανάσης Λαλιώτης, κάτοικος της Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας -στη γειτονιά της Μαρτίου- είναι απόφοιτος του Κολλεγίου Ανατόλια και μετέπειτα του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ. Στην πρακτική άσκηση είχε την πρώτη του επαφή με τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης στο τμήμα Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη. Ακολούθησε 2ο κύκλο σπουδών στη Νομική του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και ταυτόχρονα διαπιστεύθηκε ως διαμεσολαβητής (κλάδος εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών) του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  Ολοκλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην ιστορική Δ’ Μοίρα Καταδρομέων – Ιερολοχιτών στη Ρεντίνα. Σήμερα εργάζεται ως ασκούμενος δικηγόρος, ενώ παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα  «Δίκαιο ενέργειας, επιχειρήσεις, κανονιστικό πλαίσιο και πολιτικές».

5. Άρης Παναγιωτίδης

Μέλος ομάδων από πολύ μικρή ηλικία, ο Άρης Παναγιωτίδης έμαθε να συνεργάζεται, να πιστεύει σε μια κοινή προσπάθεια και πάνω απ’ όλα να εκτιμά τη διαφορετικότητα και την αξία της προσφοράς. Γεννημένος το 1976, έζησε στο Ηνωμένο Βασίλειο για πέντε χρόνια, όπου και τελείωσε με επιτυχία τις σπουδές του (πτυχίο και μεταπτυχιακό) στην παραγωγή στα ΜΜΕ. Είναι διευθυντής παραγωγής στην τηλεόραση, ενώ έχει εργαστεί κι ως ραδιοφωνικός παραγωγός, dj αλλά και καθηγητής. Στην ΕΡΤ3 από το 2001 έχει θητεύσει στις Ειδήσεις και στα Αθλητικά, φτάνοντας στα υψηλότερα επίπεδα της διοικητικής ιεραρχίας, αφού έχει υπηρετήσει τόσο ως Προϊστάμενος του Τμήματος Σκηνοθεσίας και Παραγωγής όσο και –πρόσφατα- ως Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Παραγωγής Τεχνικής Λειτουργίας και Ανάπτυξης. Παντρεμένος από το 2009, έχει δύο κόρες. Μιλάει τρεις γλώσσες (Αγγλικά Γαλλικά, Γερμανικά).

6. Θανάσης Παπαναστασίου

Ο Θανάσης Παπαναστασίου γεννήθηκε το 1983 στη Θεσσαλονίκη και κατοικεί μόνιμα στην Τριανδρία με τη σύζυγό του και τους δυο γιους τους. Αποφοίτησε από τη Νομική του ΑΠΘ και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού από το Αριστοτέλειο και από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο. Μετεκπαιδεύτηκε, επίσης, στο Πανεπιστήμιο Λούντβιχ – Μαξιμίλιανς του Μονάχου. Από το 2007 ασκεί μάχιμη δικηγορία ως δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω. Είναι μεταξύ άλλων νομικός σύμβουλος σε δήμους και νομικά πρόσωπα δήμων και στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στον Δήμο Θεσσαλονίκης και ανέλαβε τις θέσεις του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου για δράσεις που αφορούν τις Ευπαθείς Ομάδες (2014-2019), του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης (2018-2019), του μέλους της Οικονομικής Επιτροπής (2014-2017), του Αντιπροέδρου της ΚΕΔΗΘ (2014-2016) και του Προέδρου της Επιτροπής Επίλυσης Φορολογικών Διαφορών (2015-2019). Διετέλεσε Κοινοτικός Σύμβουλος στη Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (2011-2014).

7. Δανιήλ Παραμυθιώτης

Ο Δανιήλ Παραμυθιώτης, γόνος εμπορικής οικογένειας, γεννήθηκε το 1969 και είναι παντρεμένος με την Όλγα Αγγελοπούλου, με την οποία έχουν ένα γιο, τον Δημήτρη. Απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ., έλαβε την ειδικότητα της γενικής χειρουργικής στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ (1996-2002) και αναγορεύτηκε με άριστα διδάκτορας της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 2002. Κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα ειδίκευσης στη χειρουργική του ήπατος-χοληφόρων-παγκρέατος της Ιατρικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και διατελεί εκπαιδευτής στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα αντιμετώπισης του τραύματος (A.T.L.S.) Βορείου Ελλάδος. Μετεκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική της Χαϊδελβέργης και του Μονάχου αλλά και στο Νοσοκομείο St Mark’s Hospital του Λονδίνου. Υπηρετεί το Ε.Σ.Υ. στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ -αρχικά ως επιμελητής χειρουργός (2006-2013) και ακολούθως ως Πανεπιστημιακός, Αναπληρωτής Καθηγητής Χειρουργικής- μέχρι σήμερα. Έχει αξιόλογο συγγραφικό και ερευνητικό έργο, με πλήθος δημοσιεύσεων σε ελληνικά και ξένα έγκριτα ιατρικά περιοδικά. Εξίσου πλούσιο είναι και το διοικητικό έργο του.

8. Δημήτρης Ράπτης

Ο Δημήτρης Ράπτης γεννήθηκε στην Καρπερή Σερρών. Αποφοίτησε από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Σερρών και είναι πτυχιούχος Τοπογράφος, Προγραμματιστής Η/Υ. Έχει εμπλουτίσει την επιμόρφωσή του με παρακολούθηση σεμιναρίων και έχει πάρει πιστοποιήσεις για: μάνατζμεντ, μάρκετινγκ, διοίκηση επιχειρήσεων, πωλήσεις, πώληση ασφαλιστικών προϊόντων. Το 1976 διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και εργάστηκε σε εφορίες. Έχει διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Θεσσαλονίκης από το 2014 έως το 2019. Η ενασχόλησή του με τα κοινά υπήρξε σταθερά μέρος της καθημερινότητάς του. Έχει διατελέσει υπεύθυνος σε πολλές θέσεις, μερικές από τις οποίες είναι: ιδρυτικό μέλος της Ε.Κ.Ο. Εφοριακών, πρώην Αντιπρόσωπος στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εφοριακών, πρώην μέλος του Δ.Σ. του Χαρίσειου Γηροκομείου Θεσσαλονίκης, μέλος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Ανδρών Θεσσαλονίκης, μέλος του Δ.Σ. του Δημοτικού Βρεφοκομείου “Άγιος Στυλιανός” από το 2014 έως σήμερα. Έχει δύο παιδιά, την Κωνσταντίνα και τον Θανάση, διευθυντικά στελέχη μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας.

9. Θεόδουλος Ταπανίδης

Γεννημένος στον Πωμό Πάφου της Κύπρου, ο Θεόδουλος Ταπανίδης είναι πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του ΑΠΘ, ενώ πραγματοποίησε διδακτορική διατριβή στον τομέα Μαθηματικών του Γενικού Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Έχει μακρά εκπαιδευτική εμπειρία και παράλληλα έχει ασκήσει επί σειρά ετών με εξαιρετική επιτυχία διοικητικά καθήκοντα στον τομέα της εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Πρόεδρος του ΚΥΣΔΕ (2013 – 2015) και Πρόεδρος του ΠΥΣΔΕ Ανατολικής Θεσσαλονίκης. Έχει πλούσια επιστημονική, συγγραφική και συνδικαλιστική δράση, ενώ έχει αναλάβει την οργάνωση σειράς συνεδρίων, ημερίδων, εκπαιδευτικών εργαστηρίων, κ.ά. Ο Θεόδουλος Ταπανίδης είναι παντρεμένος κι έχει ένα παιδί. Ο ίδιος έχει συμμετάσχει στον πόλεμο ενάντια στην τουρκική εισβολή στην Κύπρο.  

10. Στελλίνα Τρωιάνου

Η Στελλίνα Τρωιάνου γεννήθηκε και ζει στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ. και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι. Σε μεταγενέστερο χρόνο ολοκλήρωσε και σπουδές Γαλλικής Φιλολογίας στο Α.Π.Θ. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία. Είναι παντρεμένη με τον δικηγόρο Γιώργο Γουλιέλμο κι έχουν δύο γιους, τον Σπύρο και τον Βασίλη, επίσης δικηγόρους. Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Παλαιών Μαθητών και Φίλων του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης  “Nouvelle Amicale”, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της Πολιτιστικής Εταιρείας και της συντακτικής επιτροπής του περιοδικού «Θεσσαλονικέων Πόλις». Έχει συμμετάσχει κατά καιρούς σε πολλούς συλλογικούς φορείς και έχει αναλάβει πρωτοβουλίες για τη διοργάνωση πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων.

11. Δρόσος Χριστόπουλος

Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη, ο Δρόσος Χριστόπουλος είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με ειδικότητα στον κλασικό αθλητισμό και δεύτερη ειδικότητα στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Είναι Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» Πέλλα – Θεσσαλονίκη (2011 έως σήμερα) όπως και του Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης (2012 έως σήμερα). Μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Διευθυντής στο Γραφείο Αθλητισμού του Δήμου Μενεμένης (1985 – 1986), εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Α/θμιας Εκπαίδευσης (1986 – 2018), προπονητής στίβου συλλόγων (1981 – 1992), ομοσπονδιακός προπονητής στίβου (1993 – 2017), μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής Διεθνούς Ολυμπιακού Μίτινγκ Θεσσαλονίκης (1998 –2004) καθώς επίσης Οργανωτικός Διευθυντής του διεθνούς μίτινγκ «Λαμπράκεια» και Διευθυντής της τετραμερούς συνάντησης στίβου μικρών ηλικιών «Φιλία και Συνεργασία». Το 2006 αναδείχθηκε «Καλύτερος Προπονητής Θεσσαλονίκης 2006» όλων των σπορ (βραβεία «Μέγας Αλέξανδρος» Δήμου Θεσσαλονίκης). Είναι έγγαμος και έχει δύο κόρες.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ