ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ IVICADAČIĆ

Προεδρικό Μέγαρο, 8.11.2022

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου δέχθηκε τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Σερβίας Ivica Dačiċ, στην πρώτη επίσημη επίσκεψή του στο εξωτερικό, λίγες ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του στη νέα σερβική κυβέρνηση.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε τις άριστες διμερείς σχέσεις που αντανακλούν τα αισθήματα γνήσιας φιλίας των δύο λαών, με βάση τους ιστορικούς και πολιτιστικούς τους δεσμούς, καθώς και το κοινό όραμα για ειρήνη και ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή. Τόνισε ότι η στρατηγική σχέση Ελλάδας και Σερβίας αποτελεί υπόδειγμα σχέσεων καλής γειτονίας και ότι η στενή, πολυεπίπεδη συνεργασία τους, εν μέσω των σημερινών προκλήσεων, είναι σημαντική για την περιφερειακή σταθερότητα και ευημερία.

Τέλος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε έμφαση στην ανάγκη να διατηρηθεί η δυναμική της πορείας των κρατών των Δυτικών Βαλκανίων προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ανέφερε ότι η Σερβία αποτελεί βασικό εταίρο της ευρωπαϊκής οικογένειας και την κάλεσε να εμβαθύνει την ήδη σημαντική πρόοδό της σε θεμελιώδεις τομείς του ευρωπαϊκού κεκτημένου και να ενισχύσει την ευθυγράμμισή της με την κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφαλείας της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο κύριος Dačić αναφέρθηκε στους ιστορικούς, εδώ και αιώνες, δεσμούς μεταξύ του σερβικού και του ελληνικού λαού, επισημαίνοντας ότι η στρατηγική σχέση των δύο κρατών είναι ισχυρή και βασίζεται στον πλήρη σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Μετέφερε δε πρόσκληση του Προέδρου Vučić προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ