Με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής δύο από τα μεγαλύτερα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στον Δήμο Αχαρνών προϋπολογισμού που πλησιάζει τα 30 εκ. ευρώ

Γ. Πατούλης: «Επενδύουμε στη θωράκιση της Ανατολικής Αττικής με πράξεις και όχι με λόγια»    

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης πραγματοποίησε σήμερα επίβλεψη στα αντιπλημμυρικά έργα στον Δήμο Αχαρνών που υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια Αττικής. Στο πλαίσιο της επίσκεψης ο Γ. Πατούλης ενημερώθηκε από τον Εντεταλμένο Περιφερειακό Σύμβουλο Μητροπολιτικών Υποδομών, Χωρικού Σχεδιασμού και Αντιπλημμυρικών Έργων Αθ. Κατσιγιάννη για την πορεία κατασκευής του κυρίου συλλεκτήρα ομβρίων Σ2 και της υπόγειας δεξαμενής ανάσχεσης Δ2 στο βορειοδυτικό τμήμα του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών στην περιοχή μεταξύ των οδών: Αγ. Τριάδος, Αριστοτέλους και Κολοκοτρώνη. Ο προϋπολογισμός του συγκεκριμένου έργου είναι  8.350.158 €. Κατά την επίβλεψη του έργου ο Γ. Πατούλης συνοδευόταν από τον κ. Κατσιγιάννη, την Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλο Γ. Βλάχου, τον διευθυντή Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής Γ. Ασπρουλάκη και το σύμβουλο σε θέματα οδικής ασφάλειας Κ. Λογοθέτη.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης είχε συνάντηση στο δημαρχείο Αχαρνών με τον Δήμαρχο Σ. Βρεττό, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και στελέχη του δήμου. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε, εκτός από το συγκεκριμένο έργο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και η πορεία ωρίμανσης ενός σημαντικού έργου που αφορά στην αντιμετώπιση των έντονων πλημμυρικών φαινομένων τα οποία προέρχονται κατά κύριο λόγο από τις ανάντη εκτεταμένες λεκάνες απορροής της Πάρνηθας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε αναφορά και σε μια σειρά από άλλα έργα που αφορούν στον οδοφωτισμό και στη συντήρηση του οδικού δικτύου.

Τόσο ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης, όσο και ο Δήμαρχος Σ. Βρεττός αναφέρθηκαν στο καλό κλίμα συνεργασίας που υπάρχει μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου, ενώ επισήμαναν ότι τα έργα που υλοποιούνται και χρηματοδοτούνται από την Περιφέρεια είναι ιδιαίτερα σημαντικά και έρχονται να επιλύσουν προβλήματα που ταλαιπωρούν την περιοχή εδώ και δεκαετίες.

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων:

«Στρατηγικός στόχος που κατευθύνει κάθε προσπάθειά μας είναι να καταστεί η Περιφέρεια Αττικής ανθεκτική απέναντι σε πλημμυρικά φαινόμενα και ασφαλής για όλους τους πολίτες της. Περιφέρεια και δήμοι συνεργαζόμαστε στενά με κοινό στόχο την αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών και τη δημιουργία υποδομών που θα βελτιώσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής τους. Τόσο το έργο που επισκεφθήκαμε σήμερα και είναι προϋπολογισμού άνω των 8 εκ. ευρώ, όσο και το έργο προϋπολογισμού 21,6 εκ. ευρώ το οποίο βρίσκεται στη φάση της ωρίμανσης και αφορά στην προστασία της περιοχής από πλημμυρικά φαινόμενα από τις λεκάνες απορροής της Πάρνηθας, θα θωρακίσουν την περιοχή και θα επιλύσουν ζητήματα που ταλαιπωρούν εδώ και πολλές δεκαετίες τους κατοίκους της περιοχής. Με τη συνδρομή των υπηρεσιών μας και τη συνεργασία με το δήμο η πορεία υλοποίησης των έργων θα είναι απρόσκοπτη. Η Περιφέρεια Αττικής συνεχίζει το έργο της για την ασφάλεια των πολιτών και μεριμνά, στο πλαίσιο αυτό, για την απορροή των υδάτων στις γειτονιές της Αττικής».

Δείτε σχετικό Βίντεο:

Έργο «Κατασκευή Συλλεκτήρα και Δεξαμενής Ανάσχεσης προϋπολογισμού 8.352.158,00 ευρώ»

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του κύριου συλλεκτήρα ομβρίων Σ2 και της υπόγειας δεξαμενής ανάσχεσης Δ2. Ο συλλεκτήρας ομβρίων Σ2 αποστραγγίζει την επιφανειακή απορροή του βορειοδυτικού τμήματος του Παλαιού Οικισμού Αχαρνών και πιο συγκεκριμένα την περιοχή μεταξύ των οδών: Αγ. Τριάδος, Αριστοτέλους και Κολοκοτρώνη.

  • Ο συλλεκτήρας Σ2 οδεύει στην οδό Αγίας Τριάδος και οδό Κολοκοτρώνη και θα εκβάλλει στον αγωγό διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς στη διασταύρωση των οδών Κολοκοτρώνη και Βαρελά.
  • Η δεξαμενή ανάσχεσης Δ2 έχει όγκο αποθήκευσης 7.400m3 και το ωφέλιμο ύψος της είναι 7.0m. Είναι τοποθετημένη στο οικοδομικό τετράγωνο ΟΤ 1227 μεταξύ των οδών Κολοκοτρώνη, Φυλής και του ρέματος της Εσχατιάς. Η δεξαμενή ανάσχεσης θα τροφοδοτείται από πλευρικό υπερχειλιστή από το Συλλεκτήρα Σ2 και θα εκκενώνεται με αντλιοστάσιο προς τον αγωγό διευθέτησης του ρέματος Εσχατιάς.

Έργο Αντιπλημμυρικής Προστασίας Ευρύτερης Περιοχής Παλαιού Οικισμού Αχαρνών και κατασκευής Δεξαμενών Ανάσχεσης προϋπολογισμού 21.600.000,00 ευρώ

Η κατασκευή του έργου θα αντιμετωπίσει τα έντονα προβλήματα που οφείλονται στα πλημμυρικά φαινόμενα της ευρύτερης περιοχής του παλαιού οικισμού Αχαρνών. Η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας αφορά σε:

  • Οριστική υδραυλική μελέτη δεξαμενής ανάσχεσης όγκου 25.085 m3 και των έργων προσαγωγής, υπερχείλισης, προσαγωγής και εκβολής στο Ρέμα Εσχατιάς.
  • Επικαιροποίηση της οριστικής μελέτης των έργων αποχέτευσης ομβρίων συνολικού μήκους 8,260 km της κεντρικής και νότιας ζώνης της ευρύτερης περιοχής παλαιού οικισμού Αχαρνών.
  • Η κεντρική ζώνη αποχετεύεται στον συλλεκτήρα Σ3 που προβλέπεται στις οδούς Εθνικής Αντιστάσεως και Παγκάλου και η νότια ζώνη αποχετεύεται στον συλλεκτήρα Σ1 στις οδούς Λιοσίων και Δεκελείας.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ