Δ. Μιχαηλίδου: Σπάμε τα στερεότυπα και  επενδύουμε στην διαφορετικότητα στην αγορά εργασίας

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Στις στρατηγικές συμπερίληψης της Πολιτείας, οι οποίες προάγουν την διαφορετικότητα και διασφαλίζουν το δικαίωμα πρόσβασης των πιο ευάλωτων στην αγορά εργασίας,  αναφέρθηκε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά την διάρκεια της ομιλίας της στο 4th Diversity Business Conference 2022.

Σύμφωνα με την Υφυπουργό, χάρη στις πολιτικές κοινωνικής ένταξης που εφαρμόζονται αυτά τα τρία χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος έμπρακτα αποδεικνύει ότι όχι μόνο αποδέχεται την διαφορετικότητα αλλά επενδύει σε αυτήν. Όπως υποστήριξε η Δόμνα Μιχαηλίδου: «Σπάμε τα στερεότυπα και επενδύουμε στην διαφορετικότητα στην αγορά εργασίας. Η διαφορετικότητα αντιμετωπίζεται πλέον ως πηγή πλούτου και εντάσσεται όλο και πιο συχνά στον επιχειρηματικό σχεδιασμό ως εργαλείο ανάπτυξης, γρήγορης και αποτελεσματικής επίλυσης προβλημάτων, ενίσχυσης του υγιούς ανταγωνισμού και αύξησης της παραγωγικότητας. Η ιδέα μιας συμπεριληπτικής κοινωνίας, για την οποία εργαζόμαστε εντατικά, κερδίζει αξιόπιστους φίλους που βρίσκονται σε κομβικές θέσεις ευθύνης, δημόσιες και ιδιωτικές, αποφασισμένοι να συμβάλλουν ώστε η ιδέα να γίνει πραγματικότητα».

Αναφερόμενη στις μέχρι τώρα παρεμβάσεις που διασφαλίζουν την έμφυλη ισότητα και την απρόσκοπτη πρόσβαση των γυναικών στην αγορά εργασίας, η Υφυπουργός έκανε λόγο την αύξηση κατά 30% των κουπονιών για πρόσβαση σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, για την θέσπιση του προγράμματος «Κυψέλη», την  χρηματοδότηση ύψους 180 εκ. για την δημιουργία νέων βρεφικών τμημάτων που θα καλύψουν υπάρχουσες ανάγκες, με στόχο τον τριπλασιασμό τους, την διευρυμένη άδεια μητρότητάς αλλά την καθιέρωση της άδειας πατρότητάς, για τις νταντάδες της γειτονιάς αλλά και για την λειτουργία βρεφονηπιακών σταθμών μέσα σε χώρους εργασίας.

Επιπλέον, όσον αφορά την κοινωνική ένταξη και την ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων με αναπηρία,  η Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στα τρία έργα του Ταμείου Ανάκαμψης που υλοποιεί το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και συγκεκριμένα, στα έργα προσβασιμότητας ύψους 24 εκατ. ευρώ με ωφελούμενους άτομα με κινητικές και αισθητηριακές αναπηρίες, στο πρόγραμμα του Προσωπικού Βοηθού, αλλά και στο πρόγραμμα υποστηριζόμενης απασχόλησης για άτομα στο φάσμα του αυτισμού.

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Η  διαφορετικότητα δεν είναι ανικανότητα. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας. Κανένας άνθρωπος δεν μπορεί να νοιώσει  πλήρες μέλος της ευρύτερης κοινωνίας όταν δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες να εργασθεί, σύμφωνα με τα προσόντα του και τις ικανότητές του. Όταν βλέπει ότι στην πράξη το δικαίωμα πρόσβασης στην αγορά εργασίας περιορίζεται, όχι λόγω προσόντων ή ικανοτήτων, αλλά λόγω φύλου, ηλικίας, χρώματος, αναπηρίας, καταγωγής, σεξουαλικού προσανατολισμού και κάθε άλλης αθέμιτης και άδικης διάκρισης. Γι’ αυτό, με ενεργητικές πολιτικές κοινωνικής ένταξης, συνεχίζουμε να δημιουργούμε  για μια συμπεριληπτική κοινωνία όπου όλες και όλοι είμαστε νικητές. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ