Με το Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ αδελφοποιήθηκε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Το Φορτ Λόντερντεϊλ των ΗΠΑ ανήκει επισήμως από σήμερα στη λίστα των πόλεων ανά τον κόσμο με τις οποίες έχει αδελφοποιηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης. Τη συμφωνία αδελφοποίησης υπέγραψαν σήμερα (04/10) ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας κι ο ελληνικής καταγωγής Δήμαρχος του Φορτ Λόντερντεϊλ Ντιν Τραντάλις.
Στα κοινά στοιχεία που συνδέουν τις δύο πόλεις αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ για τη σπουδαιότητα αυτής της συνεργασίας μίλησε κι ο Δήμαρχος του Φορτ Λόντερντεϊλ.
Το Φορτ Λόντερντεϊλ είναι λιμάνι, έχει πανεπιστήμια, ακόμη και Φεστιβάλ Κινηματογράφου, ενώ κι ο ελληνορθόδοξος ναός που υπάρχει στην πόλη είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο. Στόχος της αδελφοποίησης είναι η ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ των δύο πόλεων σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση, ο τουρισμός, η αστική ανάπτυξη, το περιβάλλον, ο αθλητισμός, η τεχνολογία, κ.ά.
Παρόντες κατά την υπογραφή της συμφωνίας αδελφοποίησης, που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ήταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης, η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Αποδήμου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου κι ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Νίκος Λιακόπουλος.
Σημειώνεται ότι η Θεσσαλονίκη είναι ήδη αδελφοποιημένη με 30 πόλεις σε όλον τον κόσμο, από τις ΗΠΑ μέχρι την Κίνα και από την Αυστραλία μέχρι την Ινδία.
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ