Η ΕΟΕ συνεχίζει τη συνεργασία με το Κέντρο Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence

Tην ιδιαίτερα επιτυχημένη συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Αναγέννηση και Πρόοδος» για την χρήση του Κέντρου Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence), συνεχίζει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024».

Η συνεργασία αφορά σε δωρεάν εργομετρικές εξετάσεις για όλους τους αθλητές και αθλήτριες που μετέχουν στο πρόγραμμα της ΕΟΕ «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι» και έχει χρονικό ορίζοντα τους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης συμφωνίας που υπεγράφη το 2019 και βοήθησε σημαντικά τα μέλη της Προολυμπιακής Ομάδας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Το πρωτοποριακό Κέντρο Αθλητικής Αριστείας (Sports Excellence) επιβλέπεται επιστημονικά από την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Την ανανέωσης της συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος και ο Τάκης Κουλουβάρης Ορθοπαιδικός Χειρουργός, Επίκουρος Καθηγητής Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής ΕΚΠΑ.

Τον κ. Καπράλο συνόδευαν ο Γιάννης Καρράς, Πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΕ, ο Νίκος Ιατρού, Πρόεδρος Επιτροπής Μάρκετινγκ της ΕΟΕ και ο αργυρός Ολυμπιονίκης της υδατοσφαίρισης Μάνος Ζερδεβάς.

Τα οφέλη που προκύπτουν για τα μέλη του προγράμματος «Υιοθετήστε έναν Αθλητή στο Δρόμο για το Παρίσι», είναι:

Δημιουργία ηλεκτρονικού φακέλου (υγείας και επιδόσεων) του αθλητή μετά τις ενέργειες που θα υλοποιούνται στο εργαστήριο του Sports Excellence και αφορούν σε αθλητιατρικό έλεγχο, προσδιορισμό επιλεγμένων παραμέτρων σύστασης σώματος και μεταβολισμού, προσδιορισμό μυοδυναμικού ελέγχου, προσδιορισμό καρδιοαναπνευστικών παραμέτρων και ψυχομετρική αξιολόγηση.

Οργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων σε γονείς και προπονητές των αθλητών σε θέματα υγείας, διατροφής, προπονητικής και ψυχολογίας.

Συμβουλευτική καθοδήγηση αθλητών, προπονητών και γονέων σε θέματα που σχετίζονται με το άθλημα και τη μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών.

Εφαρμοσμένη έρευνα σε θέματα όπου παρατηρείται επιστημονικό κενό.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Καπράλος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η επιτυχημένη συνεργασία με το Κέντρο Αθλητικής Αριστείας συνεχίζεται, έχοντας μάλιστα δει τα πρώτα αποτελέσματα από την ομάδα που πήγε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ολοι γνωρίζουν ότι αθλητισμός υψηλού επιπέδου πρέπει να συνοδεύεται από επιστημονική παρακολούθηση και αυτό το κενό καλύψαμε με αυτή τη συμφωνία. Ευχαριστώ τον κ. Κουλουβάρη και τους συνεργάτες του για την άψογη συνεργασία που είχαμε και η οποία θα συνεχιστεί». 

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ