Μ. Συρεγγέλα από Κρήτη: Έχουμε πειστεί για τη δύναμη της γυναίκας στην οικονομία-Ομιλία της υφυπουργού στην ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Μ. Συρεγγέλα από Κρήτη: Έχουμε πειστεί για τη δύναμη της γυναίκας στην οικονομία

Ομιλία της υφυπουργού στην ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Από το Γραφείο Τύπου του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Στηρίζουμε τα θεμελιώδη δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών. Θέλουμε όλοι και όλες να έχουν ίσες ευκαιρίες και αγωνιζόμαστε για την προαγωγή της ισότητας ανδρών και γυναικών». Αυτό τόνισε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαρία Συρεγγέλα, μιλώντας στην ετήσια συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που πραγματοποιείται στην Κρήτη.

Η κα Συρεγγέλα ανέφερε στην ομιλία της ότι «εργαζόμαστε για μία δίκαιη, ισχυρή και δημοκρατική Ευρώπη, χωρίς διακρίσεις που βασίζονται στο φύλο» και πρόσθεσε ότι «προστατεύουμε τα δικαιώματα όλων των γυναικών και αναδεικνύουμε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι γυναίκες ως φορείς της αλλαγής στην Ευρώπη».

Σύμφωνα με την υφυπουργό, «θέλουμε οι γυναίκες να συμμετέχουν στην αγορά εργασίας, ώστε να αποκτά η Ευρώπη επαρκές ανθρώπινο δυναμικό και να επιτυγχάνεται ισχυρή, οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη». Μελέτες έχουν δείξει ότι με τη γεφύρωση του χάσματος  των φύλων στην αγορά εργασίας, το ΑΕΠ της Ευρωζώνης θα σημειώσει σημαντική αύξηση.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει πειστεί για τη δύναμη της γυναίκας στην οικονομία, σχεδιάζει και υλοποιεί μέτρα και δράσεις που αυξάνουν τη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας.

«Το ζήτημα της ενδυνάμωσης των γυναικών αποτελεί για την κυβέρνηση βασική προτεραιότητα», υπογράμμισε η κα Συρεγγέλα και στη συνέχεια αναφέρθηκε στις πολιτικές του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων που συμβάλλουν στην επίτευξη της ουσιαστικής ισότητας των φύλων και στην εξάλειψη βαθιά ριζωμένων πρακτικών και στερεοτύπων. «Ο νέος εργασιακός νόμος, η κύρωση της Σύμβασης 190 της Διεθνούς Οργάνωσης (ILO) για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης στην εργασία, οι άδειες πατρότητες, το Σήμα Ισότητας Share για την προώθηση μέτρων συμφιλίωσης μεταξύ επαγγελματικής και οικογενειακής ζωής, η δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας για τις Γυναίκες, αλλά και το Πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» και η δημιουργία χώρων φύλαξης βρεφών σε επιχειρήσεις είναι μόνο μερικές από τις δράσεις που προωθούνται προς αυτήν την κατεύθυνση», κατέληξε η υφυπουργός.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης της υφυπουργού στην Κρήτη, η κα Συρεγγέλα επισκέφθηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Ηρακλείου που παρέχει δωρεάν υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης σε γυναίκες θύματα βίας. Η υφυπουργός συναντήθηκε με το προσωπικό του Κέντρου και το συνεχάρη για τη μεγάλη βοήθεια που προσφέρει σε γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας, καθώς και για τις δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που διοργανώνουν με θέμα την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ