Το MotivAction στην Αθήνα με διήμερη δράση αντιμετώπισης της χειραγώγησης στον αθλητισμό

Οι εργασίες της διήμερης δράσης του project MotivAction ξεκίνησαν σήμερα (26/9) στα γραφεία της ΕΟΕ, παρουσία του γ.γ.Α και προέδρου της Εθνικής Πλατφόρμας Αθλητικής Ακεραιότητας (Ε.Π.ΑΘΛ.Α) Γιώργου Μαυρωτά, των εκπροσώπων του προγράμματος, John Bales (ICCE -International Council for Coaching Excellence), Jeff Reymond (EU Athletes + Motivaction manager), Pim Verschuuren (MOTIVACTION Researcher), μελών της ομάδας εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης της Πλατφόρμας και των αθλητών, αθλητριών, προπονητών και προπονητριών που συμμετείχαν εθελοντικά στα δύο πρώτα sessions της ημέρας. 

Στόχος του MotivAction, που αποτελεί ένα τριετές διακρατικό project το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του αθλητικού προγράμματος Erasmus Plus, είναι να εφαρμόσει πολιτικές καταγγελιών σε εθνικό επίπεδο για την προώθηση, την προστασία και τη διαχείριση ειδοποιήσεων και αναφορών έναντι της χειραγώγησης των αθλητικών αγώνων. 

Στον χαιρετισμό του κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κ. Μαυρωτάς σημείωσε ότι, το ντόπινγκ, η βία και η χειραγώγηση είναι οι τρεις μεγάλες απειλές που προσπαθεί να αντιμετωπίσει η διεθνής αθλητική κοινότητα και τόνισε: “Αυτό θα γίνει συντεταγμένα, μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων των αθλητικών φορέων με την πολιτεία και όλες τις αρμόδιες αρχές. Ιδιαίτερη έμφαση πρέπει να δοθεί στη συμμετοχή σε αυτή τη διαδικασία και των Ενώσεων αθλητών, προπονητών και διαιτητών που έχουν και άμεση συμμετοχή στον πυρήνα του αθλητισμού και γνωρίζουν από πρώτο χέρι τα προβλήματα και στον τομέα της χειραγώγησης”. 

Οι εργασίες θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν αύριο με ακόμα δύο sessions πάντα στα γραφεία της ΕΟΕ.

gga2a 26-9-22
gga3a 26-9-22
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ