Ο Υφυπουργός Πολιτισμού, Νικόλας Γιατρομανωλάκης στην παρουσίαση της Ουκρανικής συλλογής βιβλίων στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας

Την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, αρμόδιου για θέματα σύγχρονου πολιτισμού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη, του Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα, Sergii Shutenko, του Προέδρου του Εφορευτικού Συμβουλίου της ΕΒΕ, Σταύρου Ζουμπουλάκη και του Γενικού Διευθυντή της ΕΒΕ, Φίλιππου Τσιμπόγλου, παρουσιάστηκε στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, μια μικρή συλλογή λογοτεχνικών βιβλίων ποικίλου περιεχομένου γραμμένων στην ουκρανική γλώσσα. Η συλλογή θα εκτίθεται για έναν μήνα στον χώρο των Ανοιχτών Αναγνωστηρίων του 2ου ορόφου του κεντρικού κτηρίου της ΕΒΕ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η δράση βασίζεται σε μία πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας της Ουκρανίας, Olena Zelenska για την ανάδειξη των ουκρανικών γραμμάτων, η οποία είχε ξεκινήσει πριν την Ρωσική εισβολή στη Ουκρανία, ενώ αποτελεί μια ακόμα χειρονομία επιβεβαίωσης των φιλικών δεσμών μεταξύ της Ελλάδας και της χειμαζόμενης Ουκρανίας.

«Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, από την πρώτη ημέρα της Ρωσικής εισβολής, έχει αναπτύξει σε συνεργασία με την Ουκρανική πρεσβεία πλήθος δράσεων: Από την διοργάνωση επισκέψεων παιδιών-προσφύγων στα μουσεία μας μέχρι συναυλίες εποπτευόμενων φορέων του ΥΠΠΟΑ υπέρ της Ουκρανίας, και από την προβολή ταινιών και ντοκιμαντέρ μέχρι τη φιλοξενία του Φεστιβάλ OdessaClassics στη Θεσσαλονίκη. Σήμερα, λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του Ρώσου Προέδρου για μερική επιστράτευση, μία ακόμα πολιτιστική δράση λαμβάνει χώρα, με τη συνδρομή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού θα συνεχίσει να αναδεικνύει διάφορες πτυχές του ουκρανικού πολιτισμού και να αντιστέκεται στο να αποτελέσει ο πόλεμος αυτός, 211 ημέρες μετά την έναρξη του, μέρος της κανονικότητας».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ