Βράβευση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη από την Πρεσβεία της Κίνας για τη συνεισφορά του στην ενίσχυση της Ελληνοκινεζικής φιλίας και της διμερούς συνεργασίας των 2 χωρών

Βράβευση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη από την Πρεσβεία της Κίνας για τη συνεισφορά του στην ενίσχυση της Ελληνοκινεζικής φιλίας και της διμερούς συνεργασίας των 2 χωρών

Γ. Πατούλης: «Ελλάδα και Κίνα θα βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της ειρήνης, με όραμα για το μέλλον και πολλαπλά οφέλη για τους λαούς μας»

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κίνας και της Ελλάδας η Πρεσβεία της Κίνας στην Ελλάδα, διοργάνωσε μία λαμπρή εκδήλωση στο κτίριο της Πρεσβείας για την Εθνική Ημέρα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, στο πλαίσιο της οποίας βραβεύτηκαν 37 διακεκριμένοι Έλληνες από τους χώρους της πολιτικής, της επιστήμης, του αθλητισμού και άλλους, για την συνεισφορά τους στην ενίσχυση της Ελληνοκινεζικής φιλίας.

Βραβείο απονεμήθηκε από τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκκαι στον Περιφερειάρχη Αττικής και Πρόεδρο του ΙΣΑ Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στην ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας και των διαπολιτισμικών ανταλλαγών. Πριν τη βράβευση προβλήθηκε βίντεο στο οποίο ο κ. Πατούλης παρέθεσε την ιδιαίτερες αναμνήσεις του από τις επισκέψεις του στην Κίνα και τις κοινές δράσεις που δρομολόγησε σε ιατρικό και αυτοδιοικητικό επίπεδο και εξέφρασε τις ευχές του για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων των 2 χωρών.

Στην εκδήλωση εκ μέρους της κυβέρνησης χαιρετισμός απεύθυνε ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Πικραμμένος. Μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του υπουργείου Εξωτερικών Γιάννης Σμυρλής, ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ εκπροσώπησαν ο Αλέκος Φλαμπουράρης και ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Με αφορμή τη βράβευση του σε δηλώσεις του ο Γ. Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά την Πρεσβεία της Κίνας και προσωπικά τον Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα, Σιάο Τζουντσένγκ για την τιμητική αυτή βράβευση, που για εμένα αποτελεί το επιστέγασμα της στενής σχέσης που διατηρώ για πολλά χρόνια με κινέζους συναδέλφους, τόσο ως αυτοδιοικητικός, όσο και ως γιατρός.

Με τον φίλο κινεζικό λαό μας χωρίζει τεράστια χιλιομετρική απόσταση. Ωστόσο με δεδομένο ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η Κίνα αποτελούν σταυροδρόμια πολιτισμού και ιστορίας, έχει χτιστεί διαχρονικά μία γέφυρα μεταξύ των δύο χωρών, η οποία ενώνει τους δύο μακραίωνους πολιτισμούς και «παντρεύει» στον τομέα της επιστήμης τη σύχγρονη Ελληνική Ιατρική με την παραδοσιακή ιατρική της Κίνας.

Φέτος γιορτάζουμε τα 50 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας και Κίνας – μια σχέση που μετρά αιώνες παραδοσιακής φιλίας και που σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ, με πολλά οφέλη για τους δύο λαούς.
Ελλάδα και Κίνα θα βαδίσουμε μαζί στο δρόμο της ανάπτυξης και της ειρήνης, με όραμα για το μέλλον».

Δείτε σχετικό βίντεο στο παρακάτω link :

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ