Ανάπλαση εισόδων και κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του Αλμυρού με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 – Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Δαμάσι με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Ανάπλαση εισόδων και κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του Αλμυρού με χρηματοδότηση 1,2 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Αλλάζει όψη η είσοδος του Αλμυρού και κοινόχρηστοι χώροι της πόλης, με έργο συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 1.200.000 ευρώ που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, με δικαιούχο και φορέα υλοποίησης τον Δήμο Αλμυρού, με επιλέξιμη χρηματοδότηση μέχρι 31-12-2023. Το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί πλήρως και να αποπληρωθεί μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2024.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Αλμυρού Βαγγέλη Χατζηκυριάκο, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη, τους περιφερειακούς συμβούλους και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020,

αλλάζουμε την αρχιτεκτονική του τοπίου στα ανατολικά της πόλης του Αλμυρού και δημιουργούμε σύγχρονους, πράσινους και λειτουργικούς χώρους αστικής μετακίνησης και αναψυχής. Με ολοκληρωμένο σχέδιο και απρόσκοπτη χρηματοδότηση, συγχρονίζουμε τις πόλεις της Θεσσαλίας με την εποχή και τις ανάγκες των κατοίκων, με έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα, αναβαθμίζουν την ποιότητα ζωής και δημιουργούν θέσεις εργασίας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Οι περιοχές ανάπλασης

Το έργο αφορά στην ανάπλαση εισόδων και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στα

ανατολικά της πόλης του Αλμυρού και ειδικότερα:

• Ανάπλαση των υφιστάμενων πεζοδρομίων των οδών Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά και Αγίου Τρύφωνος. Η επίστρωσή τους γίνεται με κυβόλιθους, διαμορφώνονται με κράσπεδα τα όριά τους ώστε να είναι διακριτά, για την εξυπηρέτηση των ΑΜΕΑ τοποθετούνται ειδικά πλακίδια και δημιουργούνται οδηγοί όδευσης τυφλών καθώς και ράμπες ΑΜΕΑ για την εύκολη προσβασιμότητα από και προς τις ασφαλτοστρωμένες οδούς των ατόμων που εξυπηρετούνται από αναπηρικά αμαξίδια, τοποθετούνται κάδοι απορριμμάτων και φωτιστικά σώματα

• Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πέριξ του Δημοτικού Σχολείου. Περιλαμβάνει:

α) Ενότητα Πνευματικών δραστηριοτήτων (Ε.Π.Δ). Αφορά στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται μεταξύ των οδών Βασιλέως Παύλου, Χρυσοστόμου Σμύρνης και Τριαντάφυλλου Αργυροπούλου. Σε αυτόν εν μέσω σχεδιασμένου χώρου πρασίνου φιλοξενούνται υπαίθρια πνευματικά παιχνίδια, όπως σκάκι, τρίλιζα, ντάμα, τάβλι, κουτσό, φιδάκι κλπ. Οι διαμορφώσεις αυτές, είτε είναι επιδαπέδιες, είτε σε ειδικά διαμορφωμένα τραπεζάκια και καθιστικά, είτε υπάρχουν κατάλληλοι χώροι που μπορούν να χαραχτούν με κιμωλία στο έδαφος.

Β) Ενότητα Κοινωνικών δραστηριοτήτων (Ε.Κ.Δ). Αφορά στον κοινόχρηστο χώρο που περικλείεται από τις οδούς Βασιλέως Παύλου, Παύλου Μελά, Αργυροπούλου και του πεζόδρομου της 17ης Αυγούστου. Συγκεκριμένα στο χώρο αυτό δημιουργείται ένα υπαίθριο καθιστικό. Ο χώρος του καθιστικού βρίσκεται ενταγμένος σε ένα συνολικό σχεδιασμό που περιλαμβάνει πολύ πράσινο με περιπατητικές πορείες και χώρους χαμηλής και ψηλής φύτευσης. Προβλέπεται αστικός εξοπλισμός, που περιλαμβάνει καθιστικούς πάγκους, κατάλληλο φωτισμό με συνδυασμό φωτιστικών ιστών και φωτιστικών ανάδειξης του πρασίνου, κάλαθοι απορριμμάτων κλπ

• Ανάπλαση Περιοχής Νότιας Εισόδου. Περιλαμβάνει τη διαμόρφωση της υπάρχουσας νησίδας σε χώρο τοποθέτησης ηλεκτρονικού Κέντρου Ενημέρωσης.

Δίκτυο αποχέτευσης αποκτά το Δαμάσι με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

Ξεκινά το επόμενο διάστημα η κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης στο Δαμάσι καθώς ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη υπογραφή σύμβασης του έργου. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 3.930.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Τυρνάβου.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 δίνουμε λύση στο πρόβλημα της διαχείρισης των λυμάτων και ικανοποιούμε τις ανάγκες των κατοίκων του Δαμασίου. Πρόκειται για ένα έργο ζωής με βαθύ κοινωνικό και περιβαλλοντικό αποτύπωμα» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Δίκτυο αποχέτευσης 9,2 χιλιομέτρων

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τ.Κ. Δαμασίου του Δήμου Τυρνάβου, στην οποία δεν υπάρχουν υποδομές για την διαχείριση των λυμάτων και η διαχείριση γίνεται μέσω ιδιωτικών βόθρων. Κατασκευάζονται: 9.220 μέτρα αγωγών αποχέτευσης ακαθάρτων, στα οποία συμπεριλαμβάνεται καταθλιπτικός αγωγός μήκους 926 μ., 200 φρεάτια ελέγχου του δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων και ένα αντλιοστάσιο αποχέτευσης ακαθάρτων. Επίσης κατασκευάζονται 615 παροχές αποχέτευσης με τα αντίστοιχα φρεάτια πεζοδρομίου για τη σύνδεση των ακινήτων με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ