Σημαντική συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Σημαντική συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε.

Μία σημαντική συνεργασία του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και του Ινστιτούτου Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. ξεκινά στο άμεσο διάστημα, με σκοπό την υποστήριξη και την ενημέρωση των δημοτών μας για επίκαιρα θέματα που αφορούν την κοινωνική ασφάλιση και την ασφαλιστική νομοθεσία, τις εργασιακές σχέσεις, την ενίσχυση της απασχόλησης και της ικανότητας επωφελούς διαχείρισης της επαγγελματικής σταδιοδρομίας και την ενδυνάμωση της πρόσβασης στην αγορά εργασίας με όρους συμβολής στην αντιμετώπιση της ανεργίας.

Το δυσμενές σημερινό τοπίο στην αγορά εργασίας και στην κοινωνική ασφάλιση  καθιστά αναγκαία τη λήψη πρωτοβουλιών για δράσεις συμβουλευτικής παρέμβασης και πληροφόρησης των ανέργων και των εργαζομένων, ώστε να ανταποκριθούν στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Με εμπειρία στην υλοποίηση προγραμμάτων που προσεγγίζει τα 30 έτη, το Ινστιτούτο Εργασίας βρίσκεται στην προνομιακή θέση να μπορεί να σχεδιάζει δράσεις και ενέργειες μέγιστης χρησιμότητας και ποιότητας για το σύνολο του ανθρώπινου δυναμικού.

Για το σκοπό αυτό τη Δευτέρα στις 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση στελεχών του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ ΓΣΕΕ με τον Δήμαρχο, τον Γενικό Γραμματέα, την Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Μέριμνας και στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου για την διοργάνωση κοινών δράσεων για την υποστήριξη εργαζομένων και ανέργων δημοτών.

Ο Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέας Ευθυμίου, δήλωσε σχετικά: «Ξεκινάμε μία γόνιμη και ουσιαστική συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας της Γ.Σ.Ε.Ε. γιατί θέλουμε να είμαστε κοντά στους πολίτες μας και στα προβλήματα που τους απασχολούν στη ζωή τους και συνδέονται με την κοινωνική ασφάλιση και τις εργασιακές σχέσεις.

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ διαθέτει την ειδικευμένη τεχνογνωσία για την υποστήριξη των εργαζομένων και των ανέργων που θα απευθυνθούν στις δομές του Δικτύου.  Θα αξιοποιηθούν εξειδικευμένα στελέχη / νομικοί / επαγγελματικοί σύμβουλοι, οι οποίοι θα κάνουν χρήση αξιόπιστων μεθόδων και εργαλείων, τηρώντας όλες τις απαιτούμενες επιστημονικές αρχές. Στόχος μας είναι η παροχή ενημέρωσης από τα έγκριτα στελέχη του ΙΝΕ της Γ.Σ.Ε.Ε. για νομική πληροφόρηση και απαντήσεις σε εξατομικευμένα ερωτήματα πολιτών.

Είμαστε κοντά στους δημότες μας αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα για την παροχή υπηρεσιών που θα βοηθά την καθημερινή τους ζωή. Τις επόμενες ημέρες θα ενημερώσουμε τους δημότες μας για τις λεπτομέρειες της συνεργασίας αυτής με ανοιχτές εκδηλώσεις και ημερίδες».

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ