ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μάγεψε η Κ.Ο.Θ. με την ανοιχτή συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

Μια μαγική μουσική βραδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν οι Θεσσαλονικείς και οι επισκέπτες της πόλης χτες (07/09) βράδυ στην πλατεία Αριστοτέλους, με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης να εμφανίζεται στην καρδιά της πόλης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή. O Δήμος Θεσσαλονίκης και η Κ.Ο.Θ. τίμησαν την επέτειο με έργα έντονων συμβολισμών, Ελλήνων και ξένων συνθετών.
«Κρατάμε τη μνήμη ζωντανή και εκφράζουμε την πεποίθηση ότι η Θεσσαλονίκη μας γίνεται πιο δυνατή», ανέφερε στον σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Την Κ.Ο.Θ. διηύθυνε η καλλιτεχνική της διευθύντρια Ζωή Τσόκανου.
Σολίστ στο φλάουτο ο πολυβραβευμένος Έλληνας βιρτουόζος Στάθης Καραπάνος, που ξεσήκωσε το κοινό με τις υπέροχες ερμηνείες του στην παγκόσμια πρεμιέρα του έργου «Time Lapse» του Αχιλλέα Γουάστωρ, με βυζαντινά θέματα και μελωδίες παραδοσιακών ελληνικών χορών, και στην πανελλήνια πρεμιέρα της μεταγραφής για φλάουτο της διάσημης σουίτας μπαλέτου «Ζορμπάς» του Μίκη Θεοδωράκη.
Το πρόγραμμα περιλάμβανε επίσης έργα Φωρέ και Βέρντι, τη «Δωδεκανησιακή σουίτα αρ.1» του Γιάννη Κωνσταντινίδη, συνθέτη με καταγωγή από τη Σμύρνη, και τη σύνθεση του Γκλαζουνώφ «Εισαγωγή αρ.1 πάνω σε Τρία Ελληνικά Θέματα».
Η συναυλία ήταν μια συμπαραγωγή του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Πηγή φωτογραφιών: Κ.Ο.Θ.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ