ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χοροί και μουσικές από τις αλησμόνητες πατρίδες στη νέα παραλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή

ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Χοροί και μουσικές από τις αλησμόνητες πατρίδες στη νέα παραλία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή
 
Με χορούς και μουσικές από τις αλησμόνητες πατρίδες πλημμύρισε απόψε (04/09) η νέα παραλία της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο επετειακής εκδήλωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Κωνσταντίνου Ζέρβα.
Την εκδήλωση, που έφερε τον τίτλο «Αλησμόνητες πατρίδες – χοροί μνήμης», οργάνωσαν ο Δήμος Θεσσαλονίκης, η Αντιδημαρχία Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού και το Κέντρο Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης μπροστά από το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης χορευτικά παραδοσιακά σχήματα και χορωδίες από προσφυγικά σωματεία της Θεσσαλονίκης, υπό τους ήχους παραδοσιακής ορχήστρας, παρουσίασαν στο κοινό χορούς και τραγούδια από την Ανατολική Θράκη, την Κωνσταντινούπολη, την Προποντίδα, τα παράλια της Μικράς Ασίας, της Ερυθραίας, από τη Σμύρνη, την Καππαδοκία και τον Πόντο.
Στην επετειακή εκδήλωση, πέραν του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, παραβρέθηκαν ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, η Αντιδήμαρχος Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού Στεφανία Τανιμανίδου, ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, βουλευτές, εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και πλήθος κόσμου.
 
 
 
Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ