Δήμος Αθηναίων: Όλη η Αθήνα μία Σκηνή-Η θεατρική παράσταση «Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες» και η συναυλία του Στέφανου Κορκολή έρχονται στο θέατρο Κολωνού  στις 4 και 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα


Η θεατρική παράσταση «Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες» και η συναυλία του Στέφανου Κορκολή έρχονται στο θέατρο Κολωνού 
στις 4 και 7 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα

Το θέατρο Κολωνού γίνεται και πάλι σημείο συνάντησης καλλιτεχνών και κοινού στο πλαίσιο του προγράμματος εκδηλώσεων «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή*», που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων από τις  18 Ιουνίου έως τις 31 Ιουλίου προσφέροντας πολιτισμό σε όλες και όλους, σε κάθε γειτονιά της πόληςκαι επιμελήθηκε ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ).

Οι κάτοικοι της πόλης θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν δύο εκδηλώσεις που είχαν αναβληθεί μέσα στο καλοκαίρι (εξαιτίας κρουσμάτων covid στην παραγωγή η πρώτη και ως ένδειξη συμπαράστασης των καλλιτεχνών στους κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών η δεύτερη).

Πρόκειται για τη θεατρική παράσταση «Παληές Ιστορίες Και Συγκινήσεις Που Μοιάζουν Σήμερα Ανοησίες» σε σκηνοθεσία Σταύρου Στάγκου, που τοθεατρόφιλο κοινό θα παρακολουθήσει την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου. Ένα έργο-ντοκουμέντο που θίγει το θέμα της εθνικής ταυτότητας, με αφορμή τη «διαδρομή» του ελληνισμού της Ανατολικής Ρωμυλίας στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας.

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί Γιώτα Φέστα, Χάρης Μαυρουδής και Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

Επίσης, την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου ο καταξιωμένος και αγαπημένος Στέφανος Κορκολής θα παρουσιάσει με τη Σοφία Μανουσάκη τη μουσική παράσταση «Αστέρι μου, Φεγγάρι μου», εμπνευσμένη από το έργο των Μίκη και Γιάννη Θεοδωράκη, σε καλλιτεχνική επιμέλεια της Mάρως Θεοδωράκη.

Η προσέγγιση του έργου του μεγάλου συνθέτη γίνεται με τον πιο λιτό τρόπο, με ένα πιάνο και μια φωνή με σκοπό την ανάδειξη των μελωδιών και των στίχων. Η παράσταση έρχεται να συγκινήσει και να αφυπνίσει, με τους δύο καλλιτέχνες να στέκονται με μια ξεχωριστή αισθητική απέναντι στο  ανυπέρβλητο έργο.

Κράτηση δελτίων εισόδου εδώ

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 21:00

Πληροφορίες: www.opanda.grhttps://cultureisathens.gr/

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου, τα οποία διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από την ticketservises.gr

Διανομή δελτίων εισόδου θα γίνεται και δύο ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης στο θέατρο.

Θέατρο Κολωνού: Ιωαννίνων και Καπανέως

Πρόσβαση στο θέατρο Κολωνού:

Γραμμή Μετρό 2: στάση Σεπόλια & στάση Σταθμός Λαρίσης

Λεωφορειακές γραμμές: 057 (στάσεις Καλλιπόλεως, Ηλέκτρας), Α13 (στάση Αρμονία), Α10 και Β10 (στάση Δομοκού)

Γραμμή Τρόλεϊ: 12 (στάση Αρμονία) & 1 (στάση Δομοκού)

*Το πρόγραμμα «Όλη η Αθήνα μια Σκηνή» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Culture is Athens / Ο πολιτισμός είναι η Αθήνα, του τριετούς σχεδίου που έχει ανακοινώσει ο Δήμος και οι φορείς του, το οποίο στοχεύει στην αναβάθμιση, την ανάδειξη και την ενοποίηση του πολιτιστικού ιστού της Αθήνας αλλά και την έμπρακτη στήριξη των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στον κλάδο του πολιτισμού.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ