Κ. Ζέρβας: «Πραγματοποιούμε έναν προς έναν τους στόχους που σχετίζονται με τις υποδομές – γρήγορη και αποτελεσματική η αντίδραση όλων στο Σέιχ Σου»

«Έχω ιδιαίτερη επιμονή στις υποδομές, σε όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στην πόλη μας ώστε όχι μόνο να είναι ελκυστική και φιλόξενη αλλά να είναι η πόλη που αξίζει στους πολίτες της» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιου και συμπλήρωσε: «χαίρομαι που ένα-ένα τα έργα αρχίζουν και καρποφορούν».
Σε μια συνοπτική παρουσίαση της εξέλιξης των έργων που υλοποιήθηκαν μέσα στο καλοκαίρι προχώρησε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων, στο σχέδιο του Δήμου για την αστική αναζωογόνηση 10 εμπορικών δρόμων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 30 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην εκκίνηση των εργασιών στο «Πάρκο για Όλους», στην  ανάπλαση της περιοχής μεταξύ Λαγκαδά- Μοναστηρίου και Μιχαήλ Καλού, στις εργασίες στην πλατεία Ναυαρίνου, στην υπογραφή συμφωνίας -πλαίσιο ύψους 1,5 εκατ. ευρώ, για αποκαταστάσεις μικρής κλίμακας σε πεζοδρόμια σε όλες τις δημοτικές κοινότητες, στην υπογραφή της σύμβασης για τη διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου, στην εξασφάλιση 12 εκ ευρώ για τις απαλλοτριώσεις στην Ψελλού και τη δημιουργία πολυτροπικού σταθμού και τέλος στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση έργων ανάπλασης και παρεμβάσεις αισθητικής, λειτουργικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης σε μια περιοχή περίπου 190 στρεμμάτων στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.
«Έχει ιδιαίτερο νόημα να αντιληφθούν όλοι ότι εδώ γίνεται μια σημαντική προσπάθεια χωρίς διαλείμματα, χωρίς δικαιολογίες, χωρίς αναβολές σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο με πολλές αντιξοότητες» τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και συμπλήρωσε: «το ενεργειακό κόστος, το κόστος των υλικών είναι πραγματικά τροχοπέδη – για αυτό προχωράμε και σε αναμορφώσεις».

Για το Σέιχ Σου
Αναφερόμενος στη χθεσινή πυρκαγιά στο Σέιχ Σου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης τόνισε πως με βάση το αποτέλεσμα όλος ο μηχανισμός έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά περιορίζοντας στο ελάχιστο την καταστροφή.
«Ένα μήνα μόλις πριν, είχα απευθύνει έκκληση προς όλους σχετικά με το Σέιχ Σου. Είχα πει ότι ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι του αναλογεί. Ο καθένας από το δικό του μετερίζι και όλοι μαζί πρέπει – πριν μας προλάβουν τα γεγονότα και οι καταστροφές» ανέφερε και συμπλήρωσε «αλλά και όποτε αυτές εμφανιστούν να αντιδράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τη μέγιστη δυνατή ταχύτητα για το καλύτερο αποτέλεσμα». 
«Χαίρομαι γιατί με τα ίδια μου τα μάτια παρακολούθησα πόσο γρήγορα αντέδρασε όλος ο μηχανισμός, πόσο γρήγορα ήταν εκεί οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής, πόσο γρήγορα και αποτελεσματικά ήταν εκεί οι άνθρωποι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και οι άνθρωποι της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θεσσαλονίκης» τόνισε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας επισημαίνοντας ότι ο Δήμος συνέδραμε της προσπάθεια με εννιά οχήματα και υδροφόρες.
Τέλος, σε ό,τι αφορά σε κάποια επικριτικά αντιπολιτευτικά σχόλια για την πυρκαγιά ανέφερε πως το ίδιο το αποτέλεσμα του έγκαιρου περιορισμού και της ελάχιστης ζημίας δίνει την απάντηση. «Δεν θα ήταν εφικτό αυτό αν δεν ήταν όλοι αυτοί που σας είπα εκεί που έπρεπε, όταν έπρεπε, με τον κατάλληλο συντονισμό και εξοπλισμό» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ