NASA – Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος δημοσιεύει νέες εικόνες του Δία από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA που παρουσιάζουν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του πλανήτη

ABC News: ΜΟΛΙΣ ΜΕΣΑ: NASA – Η Εθνική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος δημοσιεύει νέες εικόνες του Δία από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb της NASA που παρουσιάζουν λεπτομερώς τα χαρακτηριστικά του πλανήτη.
Η πρώτη εικόνα του Δία είναι μια σύνθετη σύνθεση που δείχνει τον μεγαλύτερο πλανήτη στο Ηλιακό Σύστημα στο «μαύρο φόντο του διαστήματος» με στροβιλισμούς διαφορετικών χρωμάτων που υποδεικνύουν την ταραχώδη ατμόσφαιρα του Δία.
Οι φωτεινές πορτοκαλί λάμψεις στην κορυφή και στο κάτω μέρος του πλανήτη δείχνουν το Βόρειο και το Νότιο Σέλας του Δία, αντίστοιχα, που βρίσκονται και στους δύο πόλους.
Στην εικόνα φαίνεται επίσης η περίφημη Μεγάλη Ερυθρά Κηλίδα, η οποία μπορεί να παράγει ανέμους άνω των 250 μιλίων την ώρα και έχει διάμετρο 1,3 φορές τη Γη, σύμφωνα με τη NASA.
Η εικόνα δείχνει το σημείο ως λευκό επειδή αντανακλά το φως του ήλιου και κάθεται σε μεγάλο υψόμετρο.
Περισσότερα: https://abcn.ws/3Cqzaes

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ