Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού: #ΣανΣήμερα στις 16 Αυγούστου 1919, γεννήθηκε στην Αθήνα ο Αντώνης #Σαμαράκης #MinCultureGr #OnThisDay #Antonis_Samarakis #Αντώνης_Σαμαράκης #Samarakis #writer #culture #Greece


✍️ Υπήρξε ένας από τους πιο πολυδιαβασμένους και πολυμεταφρασμένους Έλληνες δημιουργούς και ταυτόχρονα ενεργός πολίτης, ο οποίος στο έργο του αποτύπωσε τη σκέψη του καθημερινού ανθρώπου για τον ολοκληρωτισμό και την κρατική εξουσία, τον πόλεμο, την πυρηνική απειλή, τον βαθύτατο σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και τις ιδιαιτερότητές της.
➡ Το όνομά του ταυτίστηκε με την #ελπίδα, τον ανθρωπισμό και τα ανθρώπινα δικαιώματα, ειδικότερα των παιδιών, καθώς -εκτός των άλλων- υπήρξε για πολλά χρόνια Πρέσβης Καλής Θελήσεως της #UNICEF και ψυχή του θεσμού της Βουλής των Εφήβων.
📸 Ο Αντώνης Σαμαράκης (1919-2003) σε εκδήλωση.
©️ Ελληνικό Λογοτεχνικό Και Ιστορικό Αρχείο ΕΛΙΑ – ΜΙΕΤ
#MinCultureGr #OnThisDay #Antonis_Samarakis #Αντώνης_Σαμαράκης #Samarakis #writer #culture #Greece

Antonis Tsagronis
Antonis Tsagronis
Αντώνης Τσαγκρώνης  Αρχισυντάκτης: Αtticanews.gr  iNews – Newspaper – iRadio - iTV e-mail : editor@atticanews.gr , a.tsagronis@gmail.com AtticaNews Radio:  http://www.atticanews.gr Facebook: @Αντώνης Τσαγκρώνης Facebook: @Atticanews.gr https://www.facebook.com/Atticanewsgr-111129274130/ YouTube: https://www.youtube.com/Antonis%20Tsagronis Twitter: #AtticanewsGr Instagram:Antonis_Tsagronis (διαπιστευμένος δημοσιογράφος στο Προεδρίας της Δημοκρατίας, Υπ. Εξωτερικών, Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού, Υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υπ. Τουρισμού, Υπ. Υγείας, , Yπ. Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, Υπ. Προστασίας του Πολίτη, Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου)

Related Articles

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ